Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herinrichting bushaltes en vernieuwing fietspad N153 in Poederlee vanaf 3 mei

Poederlee AWV

Vanaf woensdag 3 mei zorgt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor een herinrichting van de bushaltes ‘Poederlee Dorp’ langs Dorp (N153) in Poederlee.

De bushaltes worden toegankelijker gemaakt. De werken verlopen in drie fases en duren tot en met 17 mei. Gedurende de periode van de werken geldt een omleiding voor het verkeer komende van Herentals.

Vanuit Vlaanderen streven we ernaar zo veel mogelijk bushaltes toegankelijk te maken voor iedereen. AWV staat in voor het toegankelijk maken van bushaltes langs gewestwegen.

Daarom worden de haltes ter hoogte van Dorp heringericht zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De bushaltes schuiven ook een stukje op. De halte richting E34 komt ter hoogte van de parking aan het oude gemeentehuis. De halte richting Herentals wordt verlegd naar de parallelweg die toegang geeft tot de parking. 

Werken in drie fases, omleiding voorzien
De werken verlopen in drie fases. Tijdens de eerste fase, van 3 tot en met 5 mei, neemt de aannemer de bushalte richting E34 onder handen. Tijdens de tweede fase, van 8 tot en met 12 mei, is de bushalte richting Herentals aan de beurt. In een derde fase, van 15 tot en met 17 mei, vervangt de aannemer de klinkers van het fietspad in het centrum van Poederlee door asfalt. 

Komende van Herentals (N153) volgt gemotoriseerd verkeer een omleiding via de N134 – N123 – N19g – N19 – oprit [24] Turnhout Centrum richting Antwerpen – E34. In de andere rijrichting is de N153 steeds toegankelijk. Op de binnenwegen en tussen Gierle en Tielen geldt een tonnagebeperking voor vrachtverkeer boven 3,5 ton, uitgezonderd voor laden en lossen.

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de werken.

Dorp, Lille, België

Poederlee AWV

Deel dit artikel