De huidige verkeerssituatie blijft voorlopig behouden.  Sinds augustus 2014 is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met de volledige herinrichting van de N14 in Zandhoven (Langestraat, Ringlaan, Liersebaan). Op dit moment is fase 2 van de werken bijna afgerond en staat de aannemer klaar om met fase 3 te starten. Omwille van de slechte weersomstandigheden in januari kan fase 3 echter pas over enkele weken beginnen.

Start fase 3 vertraagd door winterweer

Door de slechte weersomstandigheden na nieuwjaar hebben de werken in Zandhoven lichte vertraging opgelopen. Begin januari kregen we af te rekenen met veel regen en wind, nadien volgde een meer winters weertype met temperaturen rond het vriespunt. In die omstandigheden kunnen bepaalde werken niet plaatsvinden. Hierdoor zal fase 3 enkele weken later starten dan gepland. Tot dan blijft de huidige verkeerssituatie gelden:

Tussen de Vierselbaan en de Amelbergastraat kan het verkeer op de N14 alleen in de richting van de E34 rijden.


Het verkeer in de richting van Massenhoven of de E313 volgt een omleiding.
De Amelbergastraat is afgesloten (behalve voor de bussen van De Lijn). Woningen en handelszaken zijn wel bereikbaar.

Fase 3: werfzone schuift op richting Zoersel

De werfzone op de N14 bevindt zich in fase 3 tussen de kruispunten met de Amelbergastraat en de Goormansstraat. Er wordt dan gewerkt op het wegdeel richting Massenhoven. Verkeer in beide richtingen op de N14 blijft mogelijk tijdens fase 3: het verkeer uit Zoersel richting Massenhoven kan via een doorsteek in de middenberm aan de andere kant van de weg doorrijden. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur.

Geen omleidingen tijdens fase 3

Tijdens fase 3 wordt de aansluiting van de Amelbergastraat op de nieuwe rotonde aangelegd. Daardoor blijft de Amelbergastraat ook na eind januari nog een tijdje afgesloten.

Doorgaand en lokaal verkeer

Verkeer van Massenhoven richting Zoersel op de N14 kan in de werfzone niet links afslaan naar de Hallebaan of de Oudebaan. Het moet doorrijden naar het kruispunt met de Goormansstraat, waar het kan keren op de rotonde. De Hallebaan is op die manier bereikbaar en blijft tijdens de volledige fase open. De Oudebaan wordt afgesloten, maar is bereikbaar via de Hallebaan.


Wie vanuit Zoersel naar Massenhoven rijdt op de N14, kan via een doorsteek in de middenberm bij de werf aan de andere kant van de weg doorrijden. Het kruispunt met de Hallebaan blijft open, rechts afslaan is daar altijd mogelijk. Maar het kruispunt met de Oudebaan wordt afgesloten.
De aansluitingen van de Oudebaan met de Ringlaan (N14) worden afgesloten. De Oudebaan blijft bereikbaar via de Hallebaan.


Tijdens de werken blijven woningen en ondernemingen zo veel mogelijk bereikbaar met de wagen. Alleen wanneer er vlak voor de deur gewerkt wordt, zal het even niet mogelijk zijn om met de wagen tot bij de woning of handelszaak te geraken. De aannemer zal de betrokkenen tijdig laten weten op welke dagen dat het geval kan zijn.

Fietsverkeer

Fietsverkeer blijft mogelijk in beide richtingen op de N14. Op het baanvak in de richting van Zoersel zullen fietsers in beide richtingen bij de werf over het huidige fietspad kunnen rijden. Ter hoogte van de Amelbergastraat, de Gooremansstraat en de Hallebaan zijn er fietsoversteekplaatsen.