Sinds augustus 2014 is AWV bezig met de volledige herinrichting van de N14 in Zandhoven (Langestraat, Ringlaan, Liersebaan). Tussen de rotonde van de Goormansstraat en de Kerkstraat wordt de gewestweg volledig vernieuwd en komen er veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De werken duren tot het najaar van 2015.

Fase 4: van 30 maart tot eind mei 2015

De derde fase van de werken wordt binnenkort afgerond, waardoor de aannemer normaal gezien op maandag 30 maart met fase 4 kan beginnen. Gezien de asfalt- en belijningswerken sterk weersafhankelijk zijn kan deze datum mogelijk nog enkele dagen schuiven. Vanaf het moment dat fase 4 van start gaat, zal de verkeerssituatie ter hoogte van de werf wijzigen.

Doorgaand en lokaal verkeer

Het autoverkeer richting Massenhoven kan gewoon door de Langestraat naar de Ringlaan (N14) rijden over het nieuw aangelegde wegdek.

Het verkeer in de richting van Zoersel en Pulderbos wordt omgeleid via de Driehoekstraat, waar éénrichtingsverkeer geldt tot aan de Onze Lieve Vrouwestraat. Binnen de omleiding zal een snelheidsbeperking ingesteld worden van 50 km/u.

De Amelbergastraat, de Vierselbaan en de Oudebaan zijn ondertussen weer volledig opengesteld voor verkeer.

De Hallebaan blijft open, behalve in de laatste week van fase 4. Dan wordt ze afgesloten wegens de werken aan het kruispunt Hallebaan/Langestraat. De Hallebaan zal dan bereikbaar zijn via de Oudebaan.

Fietsverkeer

Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad en hoeven niet om te rijden.

Vooruitblik op de volgende fases

Zodra de werken tussen de Amelbergastraat en de Goormansstraat volledig zijn afgerond, schuift de werfzone op. Eind mei zal de aannemer starten met fase 5 en aansluitend fase 6 van het project: de werken op het stuk tussen de Kerkstraat en de Vierselbaan. AWV zal voor de start van die fases nog uitgebreid communiceren over de tijdelijke verkeerssituatie die dan van kracht wordt op de N14.

Foto : © AWV