Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herinrichting oversteekplaats Ring Turnhout (R13) met Speelkaartenstraat

werken

Vanaf maandag 5 september start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de oversteekplaats aan de ring rond Turnhout (Kempenlaan, R13) met de Speelkaartenstraat. Nieuwe verkeerslichten zullen de drukke oversteekplaats veiliger maken voor fietsers en voetgangers. De Speelkaartenstraat wordt nadien omgevormd tot een fietsstraat. De werken zullen tot eind september duren. Doorgaand autoverkeer is mogelijk in beide richtingen, via één rijstrook in plaats van twee.

Om de oversteekplaats aan de Speelkaartenstraat met de ring rond Turnhout veiliger te maken, wordt de oversteekplaats heringericht. Deze oversteek wordt door schoolgaande jeugd vaak gebruikt om de ring over te steken van en naar de Speelkaartenstraat, wat voor onveilige situaties zorgt. Nieuwe verkeerslichten moeten de veiligheid van voetgangers en fietsers verzekeren tijdens het oversteken. Na afloop van de werken wordt de Speelkaartenstraat door de stad Turnhout omgevormd tot fietsstraat.

Van twee rijstroken naar één rijstrook in elke rijrichting
Gedurende de periode van de werken kan gemotoriseerd verkeer op de Kempenlaan (R13) in beide richtingen doorrijden, telkens op één rijstrook. Doorgaand fietsverkeer op de ring kan steeds gebruik maken van het fietspad langs de ring. De oversteekplaats ter hoogte van de Speelkaartenstraat is niet bereikbaar. Fietsers die de ring willen oversteken, kunnen dat aan de oversteekplaatsen met de N12 (Antwerpsesteenweg) en de N140 (Steenweg op Gierle).

Speelkaartenstraat, Turnhout, België

werken

Deel dit artikel