Dinsdagnamiddag borrelde Vorselaar als bekend diamant- en wielerdorp over van wielerhelden en nieuw talent.   Robbe Snels uit Vlimmeren won enkele weken geleden de prestigieuze Herman Van Springels Diamond die al enkele jaren door Wielercomité Vorselaar en WC Duffel wordt georganiseerd. Robbe volgt op de erelijst onder meer Jurgen Roelandts en Jurgen Van den Broeck op. Tom Boonen werd er ooit tweede.

Robbe Snels ontving in het gemeentehuis uit handen van Willy Henneuse (Antwerp Diamond World Centre - AWDC) een echte diamant. Herman Van Springel dankte de organisatoren en het gemeentebestuur voor hun inspanningen voor deze succesvolle Herman Van Springels Diamond. 

Op 17 april 2016 heeft de volgend editie plaats.

Van Springel pronostikeerde ook nog voor de einduitslag van de Tour : 1. Froome - 2. Quitana - 3. Contador.  Als beste Belg schoof hij Greg Van Avermaet naar voor.

Schepen van de stad Antwerpen Ludo Van Campenhout was vanmiddag speciaal  naar het wielerdorp overgekomen voor deze huldiging.   Ludo Van Campenhout : 'Het was gisteren één groot Tour-feest in Antwerpen.  Vlaanderen is een wielerland dankzij jullie allemaal.  Ook de kleinere traditiekoersen moeten we blijven waarderen. De stad Antwerpen gaat zich kandidaat stellen om in 2020 een Grand Départ van de Tour te kunnen organiseren.  Jullie zijn allemaal welkom'.

Een terecht fiere burgemeester Lieven Janssens : 'Ik ben heel fier op onze wielerkampioenen en de prachtige organisatie van de Herman Van Springels Diamond.  Ons wieler-, kasteel- en diamantdorp heeft trouwens heel wat te bieden.  Ons Kardinaal Van Roeyinstituut (Thomas More) met z'n 3.000 leerlingen, Kardinaal Van Roey kwam uit Vorselaar, ons kasteel één van de mooiste van België, onze lokale mensen allemaal.'

Bart Lamers wint 81 diamanten sponsored by Chocolatier Burie

Chocolatier Burie uit Antwerpen schonk vanmiddag bij loting aan de aanwezige journalisten chocoladen diamanten à rato van 1 per kilogram lichaamsgewicht. Bart Lamers mocht met z'n lichtgewicht van 81 kg z'n 81 chocoladen diamanten mee naar huis nemen en... genieten van deze Vlaamse délicatesse. 

Foto's en verslag Johan Temmerman / NNieuws.