In het bijzijn van de burgemeesters Walter Horemans (Berlaar), Roger Gabriëls (Herenthout), Herman Cambré (Grobbendonk), Lieven Janssens (Vorselaar) en Marc Van der Linden (Duffel) werd vandaag de 27ste Herman Van Springels Diamond voor nieuwelingen voorgesteld. Deze wedstrijd in het kader van de Topcompetitie staat volledig in het teken van de Kempense diamant. Voor de winnaar ligt op zondag 13 april niet voor niets een briljanten trofee ter waarde van 2.500 euro te wachten.

Zoals de profs

De Herman Vanspringels Diamond start in Duffel en eindigt na doortochten door de diamantgemeenten voor de tweede keer in Vorselaar. “Het is een voorrecht voor deze categorie van renners om van gemeente naar gemeente te kunnen rijden, net zoals de profs”, verzekert Jan Vervoort van het Wielercomité Vorselaar. “Op de winnaar ligt wellicht een profcarrière te wachten. Denk maar aan ex-winnaars  als Tom Boonen, Jurgen Van den Broeck, Jurgen Roelandts en Wim De Vocht.”

Sport én diamant

Herman Vanspringel was bijzonder verheugd met de aandacht van de burgemeesters. “Zonder hun steun zouden we deze koers niet kunnen organiseren”, beseft hij. De Grobbendonkse burgemeester Herman Cambré zat erbij te glunderen. “Ik ben altijd supporter geweest van Herman, die ereburger van onze gemeente werd. Bovendien waren we alle twee in onze jeugd diamantslijper.” “Koersen en diamant zitten in de genen van de Kempen”, stelde Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar, terecht. De burgervader van Herenthout Roger Gabriëls kon het alleen maar beamen. “Wij zijn ook een echte diamantgemeente en een wielerminnend dorp.” (Foto's Maria De La Cruz)