'Eerste Hulp: iedereen vindt dat iedereen het moet kunnen, maar in de praktijk weten mensen vaak niet wat te doen of reageren ze in paniek wanneer ze geconfronteerd worden met een slachtoffer. Schaaf-, snij- of brandwonden, verstuikingen, beroerte, epilepsie, bewusteloosheid, hartstilstand, ...: wat doe je eraan?

Meer en meer verschijnen ook AED-toestellen op openbare plaatsen. AED staat voor automatische externe defibrillator. Wat doet zo'n toestel? Hoe werkt het en hoe bedien je het?

Op dinsdag 27 oktober herstart het Rode Kruis in Herenthout de combinatiecursus 'Eerste Hulp + Helper' van begin maart 2020.

In 12 lessen leer je reanimeren en een AED gebruiken, symptomen herkennen en basisregels eerste hulp toepassen. Via levensechte simulaties kan je de aangeleerde technieken ook in de praktijk oefenen.

Weet je graag nu al hoe het gesteld is met jouw eerstehulpkennis? Ga dan naar www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/volg-een-opleiding/doe-de-test/ en test je parate kennis online.

Praktisch

· De cursus is bestemd voor iedereen die dit jaar minstens 16 jaar is.

· Het volgen van de cursus is volledig gratis, het cursuspakket kost 25 euro.

· De cursus start op dinsdag 27 oktober

· Per week zijn er twee lessen van telkens drie uur (met 10 minuten pauze.)

· De cursus eindigt met een proef op 3 december.

· De lessen worden gegeven in het Rode Kruislokaal, Bouwelse Steenweg 16 Herenthout.

· Om elke cursist voldoende te kunnen laten oefenen is het aantal cursisten per cursus beperkt. Wacht dus niet te lang om te informeren en/of in te schrijven.'