Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herstelde kabel betekent einde noodplan voor AZ Turnhout

Bij werken in Turnhout werd vorige week dinsdag 4 oktober een glasvezelkabel geraakt die de twee campussen van AZ Turnhout verbindt. Hierdoor was de werking van heel wat software van het ziekenhuis verstoord.

Ondertussen is de glasvezelkabel hersteld, waardoor het ziekenhuis het noodplan kon afschakelen. Alle processen werken weer zoals voor het incident. Omdat de kabel op een moeilijk toegankelijke plek lag, duurde het enkele dagen voor een gespecialiseerde firma de kabel kon herstellen.

In tussentijd kon het ziekenhuis donderdag en vrijdag weer alle niet-dringende zorg verlenen dankzij alternatieve oplossingen, waaronder een straalverbinding door de lucht. Vrijdagavond kreeg het ziekenhuis het goede nieuws dat de glasvezelkabel was hersteld. Nadien werkten ziekenhuismedewerkers en externen urenlang om één voor één de verschillende programma’s en apparaten van het ziekenhuis opnieuw via de glasvezelkabel met elkaar te verbinden.

Vanaf vandaag, dinsdag 11 oktober, is de werking van het ziekenhuis weer helemaal zoals voorheen. AZ Turnhout wil iedereen bedanken die mee naar oplossingen heeft gezocht, niet in het minst de eigen zorgverleners die dankzij hun inzet onze patiënten altijd met de beste zorgen hebben omringd. Dank ook voor het geduld en begrip van patiënten, van wie niet-dringende consultaties en operaties moesten uitgesteld worden.

Deel dit artikel