Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg heeft beslist om de nodige herstellingen te laten uitvoeren aan het dak van het 40 jaar oude zwembad in Itegem. Na onderzoek door een gespecialiseerd studiebureau blijkt nu dat de liggers en de gordingen van de dakconstructie weliswaar tekenen van ouderdom vertonen, maar niet abnormaal doorbuigen.

De slijtage is zeker niet van die orde dat er een acuut instortingsgevaar is, maar moet uiteraard wel hersteld worden. Door o.a. de liggers en gordingen te verstevigen kan de stabiliteit van het dak en de veiligheid van de zwemmers weer voor 100 procent gegarandeerd worden voor een periode die ruimschoots moet volstaan om de openingsdatum van het nieuwe zwembad te halen.

Het gemeentebestuur heeft dus besloten het zwembad in Itegem niet te sluiten. Door het dak op een duurzame en veilige manier te herstellen komt het bestuur tegemoet aan de wens van de talrijke verenigingen, scholen en clubs die al jaren gebruik maken van het gemeentelijke zwembad in Itegem en die elders niet terecht kunnen. In afwachting van het nieuwe geplande zwembad in Heist-centrum zullen zij hun wateractiviteiten met een gerust hart kunnen verderzetten.

Tijdens het schooljaar telt het zwembad in Itegem zo’n 1.300 bezoekers per week. Het gemeentebestuur zal de herstellingswerken zo snel mogelijk laten uitvoeren en de hinder voor de zwemmers tot een minimum trachten  te herleiden.