Vanaf maandag 23 september tot en met vrijdag 8 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer werken uitvoeren op de E34 tussen het complex 24 (Turnhout-Centrum) en de grens met Nederland. Op vier plaatsen in beide richtingen worden dringende herstellingen uitgevoerd aan het wegdek op de rechterrijstrook. Ter hoogte van de werf wordt de snelweg dan tijdelijk afgesloten, waardoor het verkeer daar maar over één rijstrook beschikt.

Herstellingen van wegdek voor meer rijcomfort

Tussen Turnhout en de grens met Nederland is het wegdek van de E34 op enkele plaatsen op de rechterrijstrook ernstig beschadigd. Daarom wordt het doorlopend gewapend beton daar opgebroken en vervangen door nieuw beton. Waar nodig, wordt ook de fundering heraangelegd. De ingrepen zullen het rijcomfort van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

In de richting van Nederland

  • Over een afstand van ongeveer 700 meter ter hoogte van parkeerterrein “De Melle” in Oud-Turnhout

In de richting van Antwerpen

  • Over een afstand van ongeveer 200 meter net voor complex 26 (Arendonk)
  • Over een afstand van 150 meter ter hoogte van parkeerterrein “De Melle” in Oud-Turnhout
  • Over een afstand van ongeveer 200 meter in Arendonk-Postel

Hinder voor het verkeer

Ter hoogte van de werf zal het verkeer alleen over de linkerrijstrook kunnen rijden. De werf bevindt zich op de rechterrijstrook. Ook ’s nachts, tussen 22.00 en 6.00 uur, wanneer er geen werfactiviteit is, blijft die rechterrijstrook afgesloten, want het nieuwe beton heeft voldoende tijd nodig om hard te worden.

Afhankelijk van het weer

De herstellingswerken op de E34 starten op 23 september en zullen zo’n 6 weken duren. Als de weersomstandigheden meezitten, zullen ze dus afgerond zijn op 8 november. Bij langdurig nat weer bestaat de kans dat er even niet doorgewerkt kan worden en de totale uitvoeringstermijn dus langer wordt.