Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Oosterwijkseweg/Olenseweg/Zoerlering (N152) tussen Olen en Zoerle-Parwijs (Westerlo). Over een afstand van ongeveer 7 kilometer wordt het wegdek in beide richtingen hersteld. Dat vertoont nu op tal van plaatsen hinderlijke putten en scheuren. De herstellingswerken zullen het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Tijdens de werken geldt een gewijzigde verkeerssituatie op de N152. Er is dan alleen traag éénrichtingsverkeer richting Herselt mogelijk. Het autoverkeer komende van Herselt richting Olen en E313 wordt omgeleid.

Werken in 3 fases

De werfzone wordt opgesplitst in drie verschillende fases. De werken starten in Olen en schuiven telkens verder op richting Zoerle-Parwijs.

Fase 1: tussen Tramstraat (Olen) en het kruispunt Tervoort - Olenseweg - Geneinde (Westerlo).

Fase 2: tussen het kruispunt Tervoort - Olenseweg - Geneinde en de rotonde Gevaertlaan - Zoerlering (Westerlo).

Fase 3: tussen de rotonde Gevaertlaan - Zoerlering en het kruispunt Bergveld - Stippelberg - Zoerleberg (Westerlo).

Bereikbaarheid en omleidingen

Tijdens de werken is er op de N152 ter hoogte van de werf alleen doorgaand verkeer mogelijk in de richting van Herselt. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur.

Ter hoogte van de werf is er geen doorgang voor het verkeer van Herselt richting Olen en E313. Dat volgt een omleiding via Geel-West.

Fietsers kunnen tijdens de werken op de N152 steeds passeren en hoeven dus geen omleiding te volgen.

De bushaltes van lijn 305 richting Olen worden tijdens de werkzaamheden niet bediend. Meer info: www.delijn.be.

Lokaal verkeer naar de woningen in de werfzone is meestal wel mogelijk. Behalve op het moment wanneer de "bestrijking" plaatsvindt. Dan wordt het wegdek besproeid met een bindmiddel en bestrooid met steenslag. De aannemer zal de betrokken bewoners vooraf informeren met een brief.

Belangrijk: bestrijkingswerken zijn niet mogelijk bij regenweer. Als de weersomstandigheden niet meezitten, kunnen de timing en de duur van de werken dus gewijzigd worden.