Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herstellingen aan dak Githo Nijlen afgerond

Nijlen Ghito

Voetgangers en fietsers kunnen opnieuw het voet- en fietspad vlak voor de school gebruiken.  Begin augustus vielen er brokstukken van de dakrand van Githo Nijlen. Kort daarna begon een aannemer met het wegnemen van de stukken beton van de dakranden. Op die manier was alles veilig tegen de start van het schooljar. De herstellingswerken die daarop volgden, zijn nu klaar.

Er is geen hinder meer voor voetgangers en fietsers.

De herstellingswerken hebben langer geduurd dan aanvankelijk voorzien. Er waren een aantal regendagen waarop niet gewerkt kon worden omdat de constructie waterdicht moest blijven. De dakrand moest ook aan beide zijden afgeslepen worden, de wapeningsstaven in het beton moesten onder handen genomen worden en dit alles vanaf 1 september aan een school die volledig terug opgestart was. Zowel aan de straatkant als aan de zijde van de speelplaats is alles nu klaar, toch wat de herstellingen betreft.

Afwerking volgt in 2023

Na de dringende herstellingen volgt de afwerking met bv nieuwe gevelbekleding, regenpijpen en dergelijke. Deze tweede fase volgt in 2023. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend

Nijlen Ghito

Deel dit artikel