Vanaf maandag 18 mei start een aannemer met herstellingswerken op de pechstrook van de E34 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Turnhout-West in de richting van Antwerpen. Het verkeer zal nauwelijks hinder ondervinden want er blijven steeds twee volwaardige rijstroken beschikbaar. Het einde van de werken is voorzien op 9 juni.

Herstelling pechstrook

Twee jaar geleden werd de E34 snelweg volledig vernieuwd ter hoogte van Turnhout. Tijdens de uitvoering van de werken bleek een gedeelte van de pechstrook richting Antwerpen, tussen de spoorwegbrug en het op- en afrittencomplex Turnhout-West (nr. 23), niet te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die het Agentschap Wegen en Verkeer als bouwheer stelt.

De aannemer zal nu de nodige herstellingen uitvoeren zodat de oplevering van de werken kan gebeuren conform de besteksvoorschriften. Concreet wordt een nieuwe kantstrook langs de pechstrook geplaatst en wordt de aansluiting van het asfalt op deze kantstrook vernieuwd.

Rijstroken blijven open

De werken starten op maandag 18 mei en zullen weinig tot geen hinder veroorzaken voor het verkeer. Ter hoogte van de werfzone wordt de pechstrook afgesloten, maar er blijven steeds twee volwaardige rijstroken beschikbaar richting Antwerpen.

Voor de veiligheid van de wegarbeiders wordt wel een tijdelijke snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld langs de werfzone. Het op- en afrittencomplex Turnhout-West (nr. 23) blijft volledig open. Op 9 juni zijn de werken normaal voltooid.

Weersgevoelig

Asfalt- en betonwerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/turnhout.