Vanaf maandag 22 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de rotonde aan de kruising van de Ringlaan (N153) met de Augustijnenlaan in Herentals.

De volledige rotonde wordt afgesloten tijdens de nachten van 22 tot 26 augustus, van 20u00 tot 06u00. Doel van de werken is het heraanleggen van de fietspaden, de voetpaden en de rotonde zelf.

De klinkers van de fietspaden en voetpaden aan de rotonde zijn aan het loskomen en verzakken. Daarom zal AWV de klinkers vervangen door asfalt. Die ingreep zal voor veiliger fietsverkeer zorgen. De rijbaan op de rotonde wordt eveneens opnieuw geasfalteerd. Ook haalt AWV de spoorvorming uit de rijstroken.

Werken tijdens de nacht

Aangezien de werken de nodige hinder met zich zullen meebrengen, zal uitsluitend tijdens de nachten van 22 augustus tot 26 augustus worden gewerkt, telkens van 20u00 tot 06u00. De werken vinden nog plaats tijdens de zomervakantie, om de verkeersdoorstroming te garanderen bij de start van het nieuwe schooljaar.

Weersgevoelig
De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.