U bent hier

Herstructurering Mondelèz Herentals - Vakbonden tevreden na akkoord over vertrekregeling (2)

Herentals
27.11.2019 - 09.54u
Door: Herman Gezelle

Bij koekjesfabrikant Mondelèz in Herentals is het personeel woensdag opnieuw aan het werk na een 24 urenstaking. Dinsdagavond bereikten de vakbonden en directie een protocol van akkoord over een vertrekregeling voor wie weg moet, en toekomstperspectief voor wie blijft. Dat meldt de liberale vakbond ACLVB woensdag.

Maandagavond legde het personeel in de fabriek van Mondelez in Herentals het werk neer voor een 24 urenstaking. Er heerste onvrede over de moeizame sociale onderhandelingen, nadat begin oktober bekend raakt dat door een verregaande herstructurering zo'n 200 banen in gevaar waren.

Dinsdagavond kwam er alsnog schot in de zaak. "We bereikten een protocol van akkoord waarin we enerzijds een goede vertrekregeling zijn overeengekomen voor wie moet vertrekken, en anderzijds een toekomstperspectief kunnen bieden voor wie blijft", zegt ACLVB-secretaris Katleen Verhaegen. "Onze eisen zijn ingewilligd."

Volgens de vakbondssecretaris zijn de principes van het akkoord op papier gezet, maar wordt over de details nog onderhandeld.

Die gesprekken staan normaal gezien volgende dinsdag op de agenda. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto