Op zaterdag 5 mei is het voor de liefhebbers verzamelen geblazen voor Hertals Rock City, het populairste Indoor Punk en Metal festival van de Kempen. Plaats van de afspraak: vanaf 14.30u in evenementenzaal De Dreef, Oostakker 1 in Vorselaar.

De line-up mag er zijn. "The ­Exploited is de populairste Engelse punkband van de tweede generatie, met veel metalinvloeden. Zonder hen geen bands als Korn, en Slayer", zeggen organisatoren Dirk Peeters en Mill Wuyts.

"OD Saxon is de band rond de twee 'oerleden' van Saxon, bassist ­Steven Dawson en gitarist ­Graeme Oliver. Het is bekend dat er binnen de Saxon-gelederen ruzie is geweest, waarbij bandleden vertrokken en er rechtszaken werden gevoerd over de bandnaam Saxon", aldus Dirk. "Oliver en Dawson spelen in Herentals onder de naam OD Saxon en geven het publiek een 'all classic Saxon songs'-avond."

Tour in Los Angeles

Voor Funeral Dress is het hun enige optreden in de Kempen in 2018. "Verder doen ze onder andere hun veertiende USA-tour (daar spelen ze in The Whiskey a Go Go in Los Angeles (waar het begon voor bands als The Doors en Guns N' Roses, red.)."

"'Tygers of Pan Tang komt ook. Voor fans van de oude Iron ­Maiden." Verder brengt Total Chaos (USA) hardcore punk. Ramonas is de beste en bekendste Ramones tribute band van het VK, een 'all girl band'. Menace is nog zo'n legendarische punkband en Scarved een van de betere Belgische hardrock bands. The Rabids is een band van opkomend jong lokaal talent." (Gva)

www.hertalsrockcity.com