U bent hier

Hestival 2017

Heist op den Berg
03.05.2017 - 10.36u
Door: Mark Jaspers

De organisatie heeft de laatste maanden hard gewerkt aan Hestival 2017 en daarom hebben ze een hoop nieuws voor jou. Met dit bericht willen we jullie graag op de hoogte brengen van alle nieuwtjes omtrent de 13de editie van Hestival.

Line-up

Piet Piraat

Schip Ahoi, Piet Piraat gaat voor anker op Hestival! Met zijn Scheve Schuit en doldwaze bemanning loodst hij ons niet alleen door de gevaarlijkste wateren, maar ook door zijn meest meegezongen liedjes. Oefen ze al maar, want alle landrotten zijn welkom aan boord! Ga je mee op avontuur?

Bandits

De jonge gasten van Bandits zorgen voor de opwarming!

Bereid je voor op feelgood rock 'n roll: met hun energieke popnummers weten ze de nodige dansbeentjes los te maken en mogelijk enkele harten te veroveren.

In 2011 kwam hun eerste album uit en scoorden ze met verschillende Nederlandstalige nummers in de Ultratop, maar tegenwoordig komen ze ook vlotjes uit hun woorden in het Engels. Ze stonden met Thé Lau in het Sportpaleis, werden tweede in de finale van het nationale Eurosong en sloten al een paar theatertours succesvol af. Laat dat vijftal maar komen!

Jacle Bow

Al een beetje opgewarmd? Wees gerust: als het afhangt van Jacle Bow, ga je het alleen maar warmer krijgen. Deze Nieuwe Lichting-band laat zich inspireren door niemand minder dan The Beatles en The Rolling Stones, en trok op maar liefst 22 dagen met 20 optredens door Amerika. Hun eerste singles 'Suit Yourself' en 'Rightless' klinken dan ook alsof ze recht uit de

USA komen en hun muziek doet denken aan een zonnig autoritje met de ramen naar beneden. Perfect voer voor een zomerfestival dus!

Woodie Smalls

Goede hiphop maken, vergt veel talent. En dat heeft Woodie Smalls met hopen. Wie zijn muziek hoort, zou niet verwachten dat deze jonge twintiger uit Sint-Niklaas komt. Logisch dus dat zijn nummers – positieve songs over zijn eigen leven en dat van vrienden en familie – volop gestreamt worden in Amerika. Met zijn nieuwe plaat 'Space Cowboy' zet hij zijn stempel weer op de Belgische hiphop-scene. We zijn benieuwd hoe zijn catchy songs zoals 'Lucky Strike' en 'About The Dutch' gaan klinken op ons plein.

Jali Madi + very special guest Bart Peeters

Tijdens een bezoek aan Gambia werd Bart Peeters vorig jaar omvergeblazen terwijl hij stond te kijken naar een optreden van Jali Madi. Onze Belgische muzikant was zelfs zo onder de indruk van de live set, dat hij de band uitnodigde om mee muziek te komen spelen in ons land. Jali Madi weet dan ook als geen ander hoe je typische Afrikaanse grooves combineert met rap en zang, en zal daarbij regelmatig het gezelschap van Bart Peeters krijgen op het podium. Instant zomer dus!

CPeX

Are you ready for den Dikke Lu? The Clement Peerens Explosition (of kortweg CPeX) is ontstaan uit 'Het Leugenpaleis', een humoristisch radioprogramma van Hugo Mathyssen en Bart Peeters op Studio Brussel. De band trad voor het eerst op tijdens Humo's Pop Poll in 1994 en is een parodie op de doorsnee metal- of rockband. Hun nummers in het Antwerps dialect gaan over het onbegrijpelijke vrouwelijk geslacht ('Vinde gij mijn gat'), op café gaan ('Als ik er ene geef') en andere vormen van vrijetijdsbesteding ('Geeft de kaske na is hier'). Mag er gelachen worden? Absoluut!

Compact Disk Dummies

Electro-punktrashclashrock, zo omschrijven De Compact Disk Dummies hun muziek. De band werd opgericht in 2010, maar de broers uit Desselgem braken vooral door toen ze Humo's Rock Rally wonnen in 2012. Hun eerste single 'The Reeling' scoorde meteen hoog in De Afrekening, en hun meest recente hits 'Holy Love' en 'Girls Keep Drinking' doen dat evengoed.

Compact Disk Dummies mixen elektronische samples maar al te graag door gierende gitaren en vette baslijntjes. Overgiet dat nog eens met hun enthousiasme op een podium en we beloven plechtig: hierop ga je niet stil blijven staan!

DJ

Wordt later meegedeeld

DJ Contest

Wegens het succes van vorig jaar en omdat we ons steeds willen blijven inzetten op talent van Heist-op-den-Berg en omstreken, organiseert Hestival ook dit jaar een dj-contest in samenwerking met enkele Heistse jeugdhuizen.

Zowel bij Jeugdhuis De Biekorf als Kwinten zullen er 2 gelukkige winnaars zijn die voor de nodige beats mogen zorgen tijdens Hestival. In totaal zijn er dus 4 lokale dj's die op het AMK dj-stage zullen staan.

De informatie over inschrijvingen staat op de event-pagina van de twee jeugdhuizen. Facebook-event Biekorf Facebook-event Kwinten

Data dj-contest

Jeugdhuis Biekorf (Heist-op-den-Berg) – Vrijdag 12 mei

Jeugdhuis Kwinten (Wiekevorst) – Zaterdag 20 mei

Vrijwilligers

Hestival is een vzw die bestuurd wordt door een groep van vrijwilligers. Tijdens het event en voor de opbouw en afbraak kunnen we wel wat helpende handen gebruiken. Heb je zelf zin om een pintje te tappen of een podium op te bouwen? Schrijf je dan nu in via de website: www.hestival.be

Verdien je graag een centje bij met je vereniging? We zijn op zoek naar wat helpende handen om het festival mee af te breken op maandag 28 augustus. Hiervoor stuur je best een mailtje naar vrijwilligers@hestival.be

Deluxe en Deluxe Delight

Ook de inschrijvingen voor onze vip formules zijn geopend. Dankzij de Deluxe Hestival formule geniet je vanop het Deluxe terras van een schitterend zicht op het podium. Je kan ook terecht in onze Deluxe lounge waar je vanaf 19u kunt smullen van een heerlijk warm & koud buffet à volonté. Aansluitend serveren wij om 22u een dessertenbuffet. Via live streaming mis je geen enkel optreden terwijl je vertoeft in onze Deluxe lounge.

Per Deluxe ticket ontvang je 10 drankbonnen die op de hele festivalsite geldig zijn. Tussen de optredens door kan je als Deluxe gast rustig genieten van een glaasje aan de cava- en champagnebar.

Onze andere vip formule is Deluxe Delight, dit ticket geeft je recht op een drankje aan de inkom, toegang tot het Deluxe terras met superieur zicht op het podium, echte toiletten zonder aanschuiven en twee inbegrepen drankbonnetjes.

Deluxe tickets zijn te koop voor 79 euro en Delight tickets gaan over de toonbank voor slechts 15 euro.

Samenwerking Hestival & Heist Loopt en Zingt

Dit jaar slaan Hestival & Heist Loopt en Zingt de handen in elkaar. Omdat beide evenementen telkens in hetzelfde weekend plaatsvinden in Heist-op-den-Berg, is het redelijk inefficiënt dat er twee verschillende podia opgebouwd en afgebroken moeten worden. Beide organisaties blijven hetzelfde qua bestuur, maar vonden het een opportuniteit om de infrastructuur te delen. Zo wordt er slechts één podium en de bijhorende randanimatie opgezet, waardoor beide evenementen gebruik maken van dezelfde faciliteiten. Concreet zal Hestival op zaterdag 26 augustus doorgaan op dezelfde locatie als de voorbije jaren, maar Heist Loopt & Zingt zal zich op zondag 27 augustus verplaatsen van de berg naar het Cultuurplein, waar het terrein van Hestival opgekuist kan herbruikt worden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto