Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HESTIVAL klaar voor sterke 17e editie

HESTIVAL vzw heeft de afgelopen maanden enorm hard achter de schermen gewerkt : 6 bands en een  DJ staan eind augustus op het programma.
Op zaterdag 26 augustus viert HESTIVAL zijn 17e editie op het Cultuurplein van Heist-op-den-Berg. Het belooft een dag te worden vol sfeer, muziek en gezelligheid.

'HESTIVAL heeft opnieuw enkele grote namen uit de Belgische muziekscène kunnen strikken. De festivaldag wordt geopend door De KetnetBand, een absoluut feest voor zowel jong als oud.  De jonge Ketnetters brengen Nederlandse klassiekers van verschillende Ketnetprogramma’s met een spetterende show.
De absolute headliners dit jaar zijn niet meer van de Vlaamse podia weg te denken. De  eerste is meteen een klepper van formaat: de band die recent 4x de AB uitverkocht én in 2007 al eens de pannen van ons dak speelden: XINK. Wie kent er nu niet ‘De Vriendschapsband’ of hun recente hitsingle ‘Misschien’.
Admiral Freebee, het alter ego van Tom Van Laere, komt zijn muziek, die omschreven kan worden als roots-rock, op het Cultuurplein loslaten. De Admiraal brengt een mix van zijn oudere en recentere nummers. Heist zal zijn passage niet snel vergeten.

Na De KetnetBand kan je genieten van de prachtige stem van Berre. Het TikTok-wonder brengt een mix van zowel eigen nummers als covers. Begin ‘Say My Name' & ‘Better Off Alone’ al maar vanbuiten te leren.
Na Berre is het de beurt aan Chibi Ichigo om ons podium in te palmen. Jong, Nederlands zingend en rappend talent op elektronische opzwepende muziek.
Als er nog iets overblijft van het podium na de passage van Chibi Ichigo, zal er na DIKKE helemaal niets van overblijven. De Belgische rapper Mohamed Eddahbi Agounad komt zijn twee albums uit 2021: ‘130 kilo’ en ‘Nooduitgang’ en zijn derde album uit 2022 ‘Beef Met Mezelf’, loslaten.

Op het einde van de avond is het zwaar dansen geblazen. De 17e editie van HESTIVAL  wordt traditiegetrouw afgesloten door een DJ.

Helpende handjes gezocht

HESTIVAL zou niet kunnen bestaan zonder al die vrijwilligers die telkens weer hun schouders mee onder het festival zetten. Ook voor deze editie is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen die graag willen helpen om de dorstige festivalbezoekers van drank te voorzien of één van de andere postjes in te vullen. Inschrijven www.hestival.be.

Lokaal talent op het AMK DJ-stage
Ook dit jaar kan lokaal DJ-talent zijn talent showen tijdens HESTIVAL op het AMK DJ-stage.  Twee Heistse jeugdhuizen organiseren hiervoor een DJ-contest.

Deel dit artikel