"Deze alliantie is tegelijk een noodzaak, een historisch feit en een uiterst positieve zaak voor Geel, omdat er een geloofwaardig en sociaal alternatief door ontstaat, dat écht kan wegen op het beleid', zegt Tinne Van Gelder.

'We stellen ons open voor een verruiming waarin alle mensen die vanuit een sociale en/of ecologische gedrevenheid voor Geel nieuwe, maar geloofwaardige en realistische beleidsopties willen nastreven. Dit zal ook worden verder gezet na de verkiezingen,' vervolgt Van Gelder.

"De keuzes die de 3 partners maken lopen ongeveer gelijk en deze zullen in de toekomst nog verder worden verfijnd en vervolledigd.

Ze zochten dan ook iemand die de Geelse samenleving goed kent en een frisse kijk hierop heeft. Het moest een sociaal iemand zijn die dezelfde waarden en normen heeft als het politieke milieu. De Gelenaar Dirk Kennis bleek volledig aan de beschrijving te voldoen."

"We gaan voor een duurzame mobiliteit, met veel aandacht voor de fietsers en voor de bewandelbaarheid van Geel." zei de lijsttrekker. "En dit is nog maar een topje van de ijsberg.
Een goed beleid in een kleine stad is vandaag noodzakelijkerwijze een coproductie met de burger," besluit Van Gelder.