Op maandag 14 oktober om 20 uur ben je welkom in zaal 1 van het lokaal dienstencentrum voor een informatieavond over dakisolatie. Op deze avond krijg je alle uitleg over hoe je je dak kan laten isoleren, welke premies je ervoor kan krijgen en hoe je een goedkope energielening kan aangaan.

Binnen enkele jaren is dakisolatie in alle Vlaamse huurwoningen verplicht. Geleidelijk aan weegt het ontbreken van dakisolatie zwaarder door op de beoordeling van de woonkwaliteit. Vanaf 2020 volstaat het ontbreken van dakisolatie om een woning ongeschikt te laten verklaren waardoor ze niet verhuurd mag worden.

Voordelen en premies

Een eigenaar die een woning verhuurt, wacht best niet langer met isoleren. Op dit ogenblik kan je nog maximaal beroep doen op premies en fiscale voordelen.

Voor huurwoningen bewoond door kwetsbare huurders zorgt de Vlaamse overheid samen met de netbeheerders via een extra hoge premie van 23 euro per m² voor een stevig duwtje in de rug. Bovendien begeleidt een projectpromotor zowel de verhuurder als huurder bij de voorbereiding en uitvoering van de werken.

Op maandag 14 oktober om 20 uur ben je van harte welkom in het lokaal dienstencentrum, zaal 1, voor uitgebreide informatie over dakisolatie. Je ontdekt op welk premies en fiscale voordelen je beroep kan doen. Bovendien voorziet de Vlaamse overheid een extra hoge premie voor huurwoningen bewoond door kwetsbare huurders. 

Wie op 14 oktober niet kan, is welkom ook welkom op 23 oktober in het Gemeenschapcentrum Den Dries, Kerkhofstraat 37 in Retie.

De infoavond is een initiatief van de OCMW’s van Balen, Dessel, Mol en Retie samen met Kringwinkel Zuiderkempen, vzw Web en IOK.