Het GielsBos is fier op zijn ereplaats voor '(Andere) Zorgorganisatie van het jaar', een van de 10 awards van 'Zorgwerkgever van het jaar' georganiseerd door Zorgmagazine.

Na de award van Zorgwerkgever van het jaar in 2013, heeft Het GielsBos dus opnieuw een nominatie op zak!

Tijdens een show in de Minard Schouwburg in Gent, gepresenteerd door Joris Hessels, werden de genomineerden bekendgemaakt en de awards coronaproof uitgereikt.

Het GielsBos wil als zorgaanbieder in het hartje van de Antwerpse Kempen, een veilige en geborgen thuis bieden aan kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking.

We bieden deze mensen en hun leefomgeving een brede ondersteuning vanuit ervaring en professionalisme. Zo stellen we hen in staat een eigen leven uit te bouwen en hun dromen na te jagen (meer info: www.hetgielsbos.be).

Het managementteam van Het GielsBos is fier op zijn 450 cliënten, zijn 600 medewerkers en vele vrijwilligers. In een jaar met veel vernieuwing, vond ons personeel toch de weg in ons nieuwe en innovatieve organisatiemodel waarin we de zorg nóg meer rond onze cliënten organiseren.

In een jaar met één hoofdpunt, zijn onze medewerkers er toch in geslaagd om onze cliënten steeds op de voorgrond te plaatsen. Ondanks, of net dankzij, de vele coronamaatregelen, werden zij creatiever en flexibeler dan ooit tevoren. Hun inzet kende geen grenzen!

Deze ereplaats is dan ook een bijzonder mooie erkenning voor de buitengewone mensen waardoor Het GielsBos elke dag gedreven wordt!

Zonder onze medewerkers, onze cliënten en hun familie en onze talloze vrijwilligers, geen nominatie.

Pol Vanden Weygaert, algemeen directeur van Het GielsBos:
"Deze nominatie is een beloning voor het schitterende werk van alle zorgmedewerkers in een moeilijk coronajaar."

De award '(Andere) Zorgorganisatie van het jaar', wordt uitgereikt aan zorgorganisaties uit de geestelijke gezondheidszorg, de sector voor opvang van mensen met een beperking , specifieke opvang voor andere doelgroepen zoals kinderen of lokale initiatieven.

De jury, die bestaat uit leden die professioneel actief zijn binnen de zorgsector beoordeelde de 113 ingediende dossiers op basis van criteria als innovatieve aanpak, toekomstvisie, engagement, betrokkenheid enz.