Het GielsBos maakt haar inclusieve droom waar vanmiddag met de feestelijke opening van De Stroom.

'We droomden van een plek op ons domein in Gierle waar onze cliënten, hun familie, wandelaars, fietsers en groepen die gebruikmaken van onze infrastructuur, welkom zijn voor een drankje en elkaar kunnen ontmoeten', zegt algemeen directeur Pol Vanden Weygaert fier.

'Inclusief en op maat van onze cliënten'

'Onze medewerkers vinden een inclusieve samenleving zeer waardevol! We willen onze cliënten maximaal laten deelnemen aan het normale leven én onze deuren openzetten voor andere organisaties en mensen die gebruikmaken van onze infrastructuur, zoals ons belevingszwembad Waterlelie, belevingscentrum Oase of onze sporthal.

Het team dat zorgt voor de uitbating van deze infrastructuur, droomde reeds lang van een plek op het domein in Gierle waar bezoekers en bewoners iets kunnen gaan drinken, want daar was nood aan.

Zo ontstond bij hen het idee voor het bouwen van een echt inclusief café, waar iedereen welkom is én waar bewoners meehelpen in de bediening. Onze bewoners kunnen nieuwe gezichten ontmoeten en de klanten kunnen onze werking leren kennen terwijl ze gezellig vertoeven in het café.

We hebben onze bewoners goed begeleid door hen alle kneepjes van het vak te leren tijdens een uitgebreide testfase.

Met de ondersteuning van geëngageerde vrijwilligers, staan zij er bovendien nooit alleen voor.

De Stroom is er voor en door onze bewoners, in Het GielsBos mogen en kunnen zij hun dromen waarmaken. Een inclusief project vraagt een concept op maat van onze cliënten.

Een vrijwillige IT-specialist zette voor ons een speciaal ontwikkeld, innovatief kassasysteem op poten, visueel sterk en logisch opgebouwd, zodat ook bewoners die niet kunnen lezen, ermee kunnen werken. Dit project werd volledig gerealiseerd dankzij giften.

De bouw is klaar, het café en het terras zijn gezellig ingericht. Binnenkort maken we het plaatje compleet met de aanleg van een belevingstuin die aansluit op het café.

Het grote publiek is vanaf nu hartelijk welkom voor een drankje van maandag tot vrijdag vanaf 14.00 uur.

Vlaams Zorgambassadeur luncht in De Stroom tijdens de Dag van de Zorg

'De Stroom mocht vlak na de officiële opening al onmiddellijk bijzonder bezoek ontvangen. Vlaams Zorgambassadeur, Candice De Windt, kwam lunchen in ons café, in gezelschap van een delegatie van Dag van de Zorg.

Zij waren alvast onder de indruk van dit buitengewone initiatief en namen na een lekkere lunch nog een kijkje in ons belevingscentrum Oase en belevingszwembad Waterlelie en bezochten de woning van een van onze leefgroepen op woonerf Mezenhof.

Het GielsBos is een zorgvoorziening in het hartje van de Kempen waar kinderen en volwassenen met een beperking zich veilig en geborgen voelen. Ze vinden er een thuis waar zij hun eigen leven kunnen uitbouwen en hun dromen mogen najagen.

Daarbij krijgen ze professionele ondersteuning van ervaren medewerkers. Onze cliënten, hun leefomgeving en hun levenskwaliteit komen bij ons op de eerste plaats', besluit Pol Vanden Weygaert.

Het GielsBos, Vosselaarseweg 1, 2275 Gierle www.hetgielsbos.be