Het toeristisch samenwerkingsverband Het Groene Neteland heeft de fietsroute ‘Ontdek: Het Groene Neteland’ en de bijhorende brochure een grondige facelift gegeven.

Het Groene Neteland is een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Grobbendonk, Herenthout, Kasterlee, Olen, Vorselaar en de stad Herentals. Door krachten te bundelen willen zij de regio verder uitbouwen tot een aantrekkelijk toeristisch-recreatief deelgebied van de Antwerpse Kempen.

De beste manier om het Groene Neteland te ontdekken is op de fiets. De fietsroute brengt je via het fietsknooppuntennetwerk doorheen heel de regio. Onderweg kan je tal van bezienswaardigheden bewonderen. Je fietst ook door natuur- en stiltegebieden zoals Snepkensvijver in Herentals, ’t Schupleer in Vorselaar of de Merodesebossen in Herenthout.

De vorige brochure verscheen in 2007. Wat is er gewijzigd aan de route?  Ingrid Ryken, voorzitter van Het Groene Neteland :  “In 2008 hebben de gemeenten Vorselaar en Herenthout zich bij het samenwerkingsverband gevoegd. Daarom hebben we onze route aangepast, zodat de fietsers ook deze beide gemeenten kunnen ontdekken.”

De oorspronkelijke route die 66 km lang was is nu 78 km lang. Je kan ook de twee verkortingen fietsen. “Dat staat allemaal  heel duidelijk in de brochure,” zegt Ingrid.  “De Kempen is niet alleen een regio die je per fiets kan verkennen,” vervolgt de voorzitter, “in de brochure staan ook alle streek- en hoeveproducten opgesomd die je kan verkrijgen. Op die manier is de beleving een totaalgebeuren. Je ziet niet alleen de regio, je kan hem ook proeven.”

Wil je meer informatie of wil je de brochure aanschaffen? Deze is te koop voor  €2 in de toeristische infokantoren van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Olen en Vorselaar. Je kan ook een e-mail sturen naar het groeneneteland@tpa.provant.be.