Zondag 26 augustus kan je weer deelnemen aan de Schakel, het grootste fietsevenement in de provincie Antwerpen. Dan doen heel wat gemeenten uit het toeristisch samenwerkingsverband mee aan de Schakel.

Die zondag staan vele fietsroutes uit onze regio in de kijker. Talloze uniek en bewegwijzerde parcoursen sturen je op een verrassende ontdekkingstocht doorheen de Antwerpse Kempen. Langsheen de fietsroutes zijn tal van bezienswaardigheden open voor bezoek, er is animatie en muziek en zijn er gezellige terrasjes en streekspecialiteiten te proeven.

De gemeenten uit ‘Het Groene neteland’ zijn enthousiaste deelnemers aan de Schakel, meet bepaald in de Schakel-Zuid regio. Vorig jaar ontving ‘Het Groene Neteland’ bijna 2000 fietsers (Herentals, Olen, Kasterlee, Herenthout en Vorselaar). Ook dit jaar wil ‘Het Groene Neteland’ de fietsers hartelijk begroeten.

Er zijn op 26 augustus niet minder dan 20 schakelroutes doorheen ‘Het Groene Neteland’. Je kan de langste route uit de Schakel fietsen (105 km) langs Kasterlee, Vorselaar en Olen. De jaarlijkse zoekwedstrijd (Herenthout – Olen – Herenthout) en de speciale route voor wielertoeristen (Geel – Vorselaar) doorkruisen ‘Het Groene Neteland’. Vanuit Vorselaar en Herentals kan je een hummeltjesroute en een inctvisroute fietsen.

Daarom steekt ‘Het Groene Neteland’ ook dit jaar een tandje bij. Ze zet extra in op animatie die dag. In al de startplaatsen wordt extra animatie voorzien zodat je fietsdag nog vrolijker wordt. Je kan er van op aan dat het moeilijk wordt je dansbenen in bedwang te houden.

Deelnemen kost 3 euro voor een volwassenen. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen voor 1 euro.

Poets je fiets op, leg je ketting strak en kom fietsen.