Jong en oud samen dezelfde hobby, ook dat was 2016 in onze regio. Want net als de rest van Vlaanderen was het Neteland in de zomer in de ban van de jacht op Pokémon en zijn kornuiten. Het was uitkijken naar de eerste Pokémonjager die onder een wagen zou belanden omdat hij alleen maar een Pokémon wilde vangen.

Je had de jagers en je had de andere helft van Netelanders die het niet begrepen hadden op die jagers, (een vijs verloren?).

Gemeentebesturen namen maatregelen om het succes tegen te gaan. Hotspots van Pokémon op het kerkhof in Herenthout, aan een kapelletje in Vorselaar ze werden snel verwijderd maar doken op een andere plaats opnieuw op.

Sociaal contact

We geloofden die ene Pokémonjager die eindelijk van achter zijn computer kwam, tijdens de Pokémonjacht zowaar wandelde en fietste in de buitenlucht. Hij had er al nieuwe vrienden mee gemaakt.

Middenstand en horeca hadden al snel begrepen dat ze met zeldzame Pokémons een massa naar hun zomerse koopdagen konden lokken. Toen de middenstanders in het Neteland dat begrepen hadden was de zomer al voorbij en gingen ook de Pokémons opnieuw naar school.

Wordt de rage van 2017 'Mario Bros'?