Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Het Leerlabo zorgt voor extra beleving in het Riet

Het Riet

Leerlingen van daltonatheneum Het Leerlabo trokken op woensdag met een gitaar en veel enthousiasme naar het de assistentiewoningen Het Riet bij woonzorgcentrum Parel de Kempen in Westerlo.

Samen met de bewoners creëerden ze een tof muzikaal beleefmoment waar jong en oud van konden genieten. Daarnaast zorgden ze via hun zelfgemaakte "kletspotjes", met vragen over de jeugdjaren, voor leuke gesprekken met de bewoners.

De bewoners van de assistentiewoningen Het Riet krijgen heel wat ontspannende activiteiten aangeboden. Daltonatheneum Het Leerlabo deed er daar met veel plezier nog eentje bij. “Wij willen als school onze sociale rol in de gemeente met veel plezier opnemen en we merken dat onze leerlingen even graag in dat verhaal meestappen ”, stelt leerkracht Katrien Van der Veken.

“Wij doen leuke dingen waar mensen blij van worden, hoe groot of klein ze ook zijn”, bevestigt Vince Deldime, leerling Humane wetenschappen. Het blijkt een echte win-winsituatie want ook de bewoners van Het Riet appreciëren het jeugdige bezoek. “Het is plezant, ik zie de jeugd graag bezig", vertelt Mia Testelmans, bewoner.

Het was trouwens niet de eerste keer dat leerlingen van Het Leerlabo dit jaar naar assistentiewoningen of een woonzorgcentrum trokken. Bovendien verkochten ze ook al soep en andere producten voor het goede doel. “We bieden op onze school de keuzemodule Beleef aan. Daarin ligt de nadruk op iets fijns doen voor anderen”, licht Katrien Van der Veken toe. “En we hebben heel wat warme leerlingen die daar vol overtuiging voor kiezen. We zijn echt wel trots op hen.”

Foto : Leerlingen van Het Leerlabo zingen liedjes met bewoners van Het Riet.

Het Riet

Deel dit artikel