Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Het Mercuriuspad krijgt een nieuw jasje

Mercuriuswandeling gids

In Grobbendonk kwam heel wat nieuwe info aan het licht tijdens opgravingen tussen 2018 en 2020. Vandaag zijn alle resultaten bekend.

Dat wil zeggen dat het Mercuriuspad voor de 5e verjaardag nieuwe infopanelen krijgt. Tijdens de Archeologiedagen staan aan de stopplaatsen met Romeinse informatie belevingsvolle stands en enthousiaste vrijwilligers om je onder te dompelen in de nieuwe kennis.

In deze ArcheoHotspot kan je in een notendop meer leren over het leven van de Romeinen. Maak er zelf een potje in klei, puzzel met de scherven die gevonden zijn op de site, ga bikkelen op z’n Romeins, speel het rotaspel. Val de Romeinen lastig met je vragen.

Voor de sportievelingen onder ons: wandel het pad zelf of sluit aan op 1 van de gegidste wandelingen die beide dagen om 10u of 14u vertrekken. Het Mercuriuspad is 4 km lang, dat zijn 5714 stappen of in Romeinse voet, 135 pedes. Het pad loopt deels over onverharde wegen. Bij slecht weer zijn wandelschoenen aan te raden.

Wanneer:   Archeologiedagen: zaterdag 27 en zondag 28 mei

Waar:         De wandeling vertrekt op Astridplein 3, Grobbendonk, zaterdag en zondag om 10u en 14u.

Inschrijven verplicht via: https://forms.gle/m7vrADhKpLA2hnY58

Waar:   De Archeohotspot staat aan de Mercuriussite, waar de rest van de activiteiten doorgaan, zaterdag en zondag doorlopend: 10 u tot 17u.

Mercuriuswandeling

Mercuriuswandeling

Mercuriuswandeling gids

Deel dit artikel