U bent hier

Het seizoen van Open (Exoten)tuinen in België, Nederland en Zwitserland gaat van start

Kempen regio | Neteland
13.06.2018 - 16.47u
Door: Mark Jaspers

Deze dagen gaat het nieuwe seizoen van Open (Exoten)Tuinen van start. Tientallen particuliere tuinliefhebbers in Vlaanderen, Nederland en dit jaar zelfs Zwitserland gooien de poorten van hun tuinen open.

In de meeste tuinen is de toegang helemaal gratis, en moet er zelfs geen afspraak gemaakt worden: je gaat gewoon naar de tuin die je wil bezoeken tijdens de openingsuren (die te vinden zijn op www.openexotentuinen.nl of www.openexotentuinen.be).

Het zijn voornamelijk exotische tuinen. In sommige tuinen kan je tientallen soorten palmbomen ontdekken, waarvan een tiental soorten min of meer winterhard zijn in onze regio.

Ze creëren een echt vakantiegevoel. Maar dit jaar is er ook een particuliere tuinliefhebber aan het Lago Maggiore in Zuid-Zwitserland, die graag gratis rondleidingen geeft in zijn tuin.

De openingsdagen en -uren verschillen van tuin tot tuin. Sommige tuinen zijn al eens in juni open, andere zijn op hun mooist eind juli of augustus. Er zijn zelfs tuinen die tot eind september openingsdagen hebben.

Het volledige overzicht is te vinden op de website van Open Exotentuin.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto