De première van 'Motie van Wanorde'  door Theater 't Vierde Oor lost vrijdagavond alle verwachtingen in. Onze theaterwatcher Johan Temmerman : 'Een echte aanrader. De bomvolle zaal gaf de acteurs een verdiende staande ovatie. Het stuk duurt zo'n  2 uur, maar de lachsalvo's kan je niet meer tellen. Prachtig van 't Vierde Oor.'

'Motie van Wanorde'
Theatergroep Het Vierde Oor uit Olen brengt haar 2e voorstelling van het nieuwe seizoen : 'MOTIE VAN WANORDE' van de gekende schrijver Ray Cooney.

Marc Peeters regisseert deze spetterende komedie met 10 vlotte acteurs die de draak steken met de politieke wereld.

"Staatssecretaris Rik De Neucker heeft een avondje gepland in de suite van het Albert I hotel met Janine, een wulps secretaresse. Bij aankomst in hun hotel ontdekken ze een lijk achter het gordijn.

Hij heeft het schuifraam op zijn nek gekregen. Rik is zijn kabinetschef, Jos De Bock, de ideale man om hen uit de nood te helpen.

Maar zoals te verwachten, helpt hij hen van de wal in de gracht. Om het geheel nog wat te bemoeilijken, krijgen ze regelmatig bezoek van de manager en brengt de kelner hen nog meer in de problemen.

Als dan nog de vrouw van Rik, de man van Janine en verpleegster Engelen verschijnen, is de chaos compleet. Gelukkig is er nog de meid die dankzij een geniaal idee van de kelner voor de oplossing zorgt... of toch net niet ?"

Marc Peeters, regisseur : "Als regisseur is het altijd een beetje thuiskomen in "Het Vierde Oor". Een warm nest, aangename mensen en een prima accommodatie.
De vraag was: "Iets om te lachen en met een grote bezetting" en dus viel ons oog (en oor) op "Motie van wanorde" van Ray Cooney, de grootmeester in dit genre.

Hij kent de kunst om een aantal personages van uiteenlopende aard in een komische, niet alledaagse situatie te plaatsen en bovendien zijn de dialogen die uit zijn pen vloeien zo spitsvondig en grappig dat er slechts weinig auteurs zijn die ons op zo'n avondje toneelamusement kunnen vergasten."

In deze verwarde tijden van crisis, van verruwde politieke zeden, van meer aandacht voor ieders integriteit willen we met deze komedie zeker geen commentaar geven op deze fenomenen. We willen gewoon een fijne dolle komedie brengen die iedereen kan smaken."

PRAKTISCH
Vertoningen op 25 november + 1, 2, 7, 8, 9 december om 20.15u + 10 december om 15u.

Auteur : Ray Cooney
Regie: Marc Peeters
Spelers : Eugeen Kenis, Jef Van Oeckel, Marc Demunter, Christiane Bauweraerts, Anja Roofthooft, Tim Van Gelder, Walter Hoeylaerts, Mathias T'syen, Rina Versweyveld en Linda Arein.

Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum
Reservaties www.hetvierdeoor.be

Foto's Johan Temmerman / NNieuws