In het voorjaar is de natuur misschien wel op haar mooist. En om daarvan te genieten hoef je niet helemaal naar het wereldberoemde Hallerbos, in de buurt van Brussel. Ook Lichtaart heeft haar eigen stukje Hallerbos.

De bossen van de Kempense Heuvelrug, en meer bepaald het Pastoorsbos in Lichtaart, vormen namelijk momenteel een heuse hotspot. Vanaf nu is de klaverzuring immers in volle bloei.

Wandelaars die deze witte praal graag waarnemen begeven zich best de volgende weken naar het "Pastoorsbos", een onverwacht mooi natuurplekje in de buurt van de Pastoor Dergentstraat in Lichtaart. Bovendien kan je hier ook de paarse vingerhelmbloem en blauwe sterhyacint spotten.

Gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu Rik Röttger: "Dit mooie bloementapijt bewijst alweer dat in onze provincie heel wat mooie landschappen te vinden zijn. Ik nodig iedereen uit om te komen genieten van dit prachtig stukje natuur!"

Kijklustigen worden wel gevraagd om op het wandelpad te blijven, zodat dit uniek stukje natuur onaangeroerd blijft.

Hoe vind je het bloementapijt?

Start aan de kerk van Lichtaart en volg wandelknooppunten 34 - 35 - 84.

Tussen knooppunt 35 en 84 zie je aan de rechterkant de witte bloempjes.

De afstand is ongeveer 1 km.

Klaverzuring in volle bloei - Copyright: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete

PRAKTISCHE INFO

Het plannetje kan je vinden op de website van Visit Kasterlee: https://www.visitkasterlee.be/nieuwsdetail/22/lichtaart-heeft-haar-eigen-prachtig-stukje-hallerbos

Meer info over Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete: www.rlkgn.be