Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Het Zilvermeer loopt het winterseizoen in met Crossfestival

Mol

'We denken terug aan die warme zomerdagen op het strand van het Zilvermeer en lopen de winter alvast wat in. Want ook in het najaar gaat de activiteit op en rond het strand van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer gewoon door.

In samenwerking met de lokale atletiekclub Vabco Mol organiseert het Zilvermeer de 34e editie van het Crossfestival. Het Crossfestival bestaat uit twee scholenveldlopen voor het basis- en secundair onderwijs, een Natuurloop en het hoogtepunt van het festival: de Crosscup, één van de beste Belgische veldlopen.

Scholenveldlopen

Duizenden leerlingen van het secundair onderwijs zijn eerst aan de beurt en lopen op de scholenveldloop op woensdag 19 oktober. Leerlingen van de derde graad secundair kunnen die dag bovendien ook deelnemen aan de Survival Trophy. De organisatie van dit initiatief is in handen van Sport Vlaanderen.

Op woensdag 26 oktober is het de beurt aan de leerlingen uit het basisonderwijs. Voor de jongste lopertjes en hun toeschouwers is er toffe randanimatie voorzien.

Vanaf dit jaar verlopen de inschrijvingen door de scholen via het digitale formulier op de website van het Zilvermeer.

Crossweekend met Natuurloop en Crosscup

Op zaterdag 29 oktober organiseert Vabco Mol de Natuurloop. De Natuurloop omvat verschillende recreatieve joggingparcours voor een uiteenlopend publiek: van trailrun tot G-loop.

Op zondag 30 oktober eindigt het Crossfestival met een hoogtepunt: de 41ste editie van de Crosscup. Deze wedstrijd wordt beschouwd als één van de beste Belgische veldlopen. De manche in Mol maakt deel uit van de gloednieuwe World Athletics Cross Country Tour en promoveert van Bronze Level naar Silver Level.
Belgen nemen het op tegen een aantal gerenommeerde buitenlandse atleten. De Crosscup start om 11 uur. De dames zullen beginnen om 13.30 uur, de heren om 14.05 uur. Voor deze organisatie slaan het APB Zilvermeer, Vabco Mol, Crosscup Vzw en Golazo de handen in elkaar. Supporters, die de sfeer willen opsnuiven tijdens deze internationale veldloopwedstijd in Mol, kopen een ticket aan de kassa.  Foto Zilvermeer.

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Wanneer:
Woensdag 19 oktober 2022 vanaf 14u15 – Scholenveldloop Secundair Onderwijs
Woensdag 26 oktober 2022 vanaf 14u15 - Scholenveldloop Basisonderwijs
Zaterdag 29 oktober 2022 vanaf 12u00 – Vabco Natuurloop
Zondag 30 oktober 2022 vanaf 11u00 Crosscup

Deelnemers schrijven in via:
www.zilvermeer.be – Scholenveldlopen
http://www.vmol.be – Vabco Natuurloop
http://www.sport.be/crosscup/nl/mol/ Crosscup

Mol

Deel dit artikel