U bent hier

Heur-Tongeren - VC Herentals 6-0 : pandoering van de Limburgers

Herentals
03.09.2017 - 16.55u
Door: Herman Gezelle

In 3e amateurklasse B eindigde Heur-Tongeren - VC Herentals op een verpletterende 6-0.  Bij de rust stond het nog 1-0. Tongeren kreeg voor de koffie één open kans, die het ook benutte (12').

Na de pauze vertoonde de bezoekende verdediging te gemakkelijk gaten, waarvan de Limburgers gretig gebruik van maakten.  De doelpunten volgden mekaar in sneltempo op.

Op één kwartier 5 doelpunten, nooit gezien. De 6-0 is nog een zachte uitslag.

'Wat gebeurde daar allemaal in Tongeren?'
'Het was stil op de terugweg van het verre Heur, fusieclub met Tongeren... heel stil', treurt VC-pr Jan Deckers.  'VC Herentals had zopas één van zijn zwaarste nederlagen uit zijn bestaan laten noteren. Reden? De meest fervente, zelfs de meest pessimistische supporter had er geen uitleg voor.

Maar de cijfers stonden er wel : 6 – 0. Niet echt het resultaat waar je op voorhand rekening mee had gehouden.

Er was veel volk komen opdagen voor deze openingswedstrijd van 2 ploegen die de promotie via de eindronde hadden verkregen. Ook veel bezoekende supperters, die, na een bemoedelijke voorbereiding, benieuwd waren naar de roodwitte prestaties, een trapje hoger. Het moet zowat de vreemdste wedstrijd uit de geschiedenisboeken van de voetbalbond geworden zijn.

De thuisploeg wou de Herentalsenaren onmiddellijk onder druk zetten, lukte daar aanvankelijk in, maar die druk voetbalde VC snel weg. Even voor het kwartier kreeg de thuisploeg een hoekschop. Doelman Vervoort moest zich op de buffelstoot van Vanheeswyck gewonnen geven. 1 – 0 (12').

Heur bleef verzorgd voetbal spelen, maar zoals gezegd herstelde VC het evenwicht. Met de rust in zicht geraakte het ook aan kansen. Eerst kopte Spiessens een centrale voorzet naast, even later was een volley van Vandebroeck niet gekadreerd. Ruststand 1 – 0 .

Niets liet vermoeden dat Herentals een pandoering om de oren zou krijgen, want na de rust ging roodwit zorgvuldig op zoek naar de gelijkmaker, werd zelfs de betere ploeg, maar kwam wel niet echt gevaarlijk in de buurt van de Tongerse doelman.

Wat er in het 5e kwartier gebeurde is voer voor de meest doorwinterde analisten.

Herentals kreeg 5 (vijf) doelpunten te slikken op een kwartier tijd. De inbreng van de snelle Camara had er misschien iets mee te maken. Maar de anders zo secure verdediging en dito middenvelders werden nu keer op keer gerold, met het gekenden resultaat als gevolg. 6 – 0 na een uur spelen.

VC Herentals was nu los zand, kreeg geen deftige aanval meer op de Tongerse kunstgrasmat gelegd. Gelukkig misten de Heurse aanvallers huizenhoge kansen of de nederlaag had nog veel erger kunnen zijn.

Vreemd genoeg kreeg VC in het slot terug wat grip op de match maar op pogingen van Deswert en tweemaal Leysen gunde de Heurse doelman de roodwitten zelfs geen eerredder. Na het eindsignaal was de ontnuchtering groot.

Woorden van voorzitter Tony De Busser: 'Hoe kon dit? De doelman van Heur heeft meer ballen moeten pakken dan Simon Vervoort'.

Trainer Jef Dufraing liet zich ontvallen: Wat hier gebeurde na de rust is gewoonweg niet normaal, zelfs onverklaarbaar. Tijdens de rust stonden de neuzen in dezelfde richting, iedereen wou ervoor gaan. Zelfs voor de overwinning.

Wat er ook van zij, de cijfers staan op het bord. VC zal toch oplossingen moeten vinden voor de vele vragen, want volgende week staat een thuismatch tegen Termien op het programma. De Genkenaren kroonden zich vorig jaar tot kampioen in de Limburgse eerste provinciale. Een reeks met onder andere... Heur-Tongeren', besluit Jan Deckers.

(nvdr : De einduitslag is wel degelijk 6-0. Niet 3-0 zoals foutief aangegeven op Sporza, GVA, HLN, NWSB).

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen
Nijlen regio 15.03.2018 - 14.26u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto