Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 27e keer de 'Onderneming van het Jaar®'.

De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen, zijn: Heylen Group (Herentals), Aertssen Group (Stabroek), Cegeka (Hasselt) en Destiny (Zaventem).

De prijs zal op dinsdag 7 december uitgereikt worden.

Dan zal tevens de winnaar van de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar' uitgereikt worden. De genomineerden voor deze prijs worden op 20 oktober aangekondigd.

De genomineerde finalisten werden door EY geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol.

EY startte in 1995 met de 'Onderneming van het Jaar®'-award met de ambitie om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. Zowel de Vlaamse als de Waalse award – die dit jaar aan zijn 26ste editie toe is – groeiden de afgelopen jaren uit tot de prestigieuze onderscheidingen die ze vandaag de dag zijn.

"Onze 'Onderneming van het Jaar®'-award is al 27 jaar een vaste waarde in de Belgische bedrijfswereld. Na al die jaren blijft de prijs relevant: er zijn heel wat Belgische bedrijven die blijk geven van uitmuntende ondernemingszin en succesvol management.

EY draagt maar al te graag zijn steentje bij om hun troeven in de verf te zetten. Ook dit jaar kunnen we met veel trots weer vier prachtige genomineerden naar voor schuiven. Het zijn stuk voor stuk ondernemingen die, elk in hun branche en expertise, een voorbeeld zijn voor het Belgische bedrijfsleven", aldus Patrick Rottiers, CEO EY België.

"We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we ook dit jaar de 'Onderneming van het Jaar®' zullen verkiezen, en dat opnieuw in levenden lijve. Vorig jaar waren we om alombekende redenen genoodzaakt om over te schakelen op een grotendeels online evenement.

Hoewel we erg trots zijn op het feit dat we ook in volle coronacrisis een winnaar konden kiezen, zij het online, is de honger naar een volwaardig fysiek evenement dit jaar erg groot.

De Belgische ondernemingen werden het afgelopen anderhalf jaar voor ongeziene uitdagingen geplaatst. De volharding en flexibiliteit die Aertssen Group, Cegeka, Destiny en Heylen Group aan de dag hebben gelegd, maakt dat zij hun nominatie voor 'Onderneming van het Jaar®' 2021 meer dan verdiend in de wacht gesleept hebben.

Samen met onze partners De Tijd en BNP Paribas Fortis kijken wij uit naar een fantastische awardshow, die de prestaties van de genomineerden alle eer aandoet", aldus Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

De professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, wordt voorgezeten door Michèle Sioen.

De winnaar van 2021, die in de voetsporen zal treden van het West-Vlaamse Stow ('Onderneming van het Jaar®' 2020), zal bekendgemaakt worden op dinsdag 7 december.'

Foto's :  Onderneming van het Jaar® 2019 : Kinepolis / EY/N.