U bent hier

Heylen Group neemt gereedschapsmakerij Tools&Dies over

Herentals | Internationaal | Nationaal
22.01.2019 - 10.39u
Door: Enna Briers editor

Bedrijvencluster Royal United Mint voegt de Brechtse gereedschapsmakerij Tools&Dies toe aan haar portefeuille. De cluster is een onderdeel van de Herentalse industriële investeringsholding Heylen Group en is vooral actief in de muntensector.

In 2016 nam die groep nog de Koninklijk Nederlandse Munt in Utrecht over. Het gaat dus over een verticale integratie van de gereedschapsmakerij om aan kennisborging te doen en de efficiëntie te verhogen.

Tools&Dies levert totaaloplossingen voor het ontwerpen en maken van gereedschappen zoals matrijzen voor de metaalverwerkende industrie en de kunststofindustrie.

Zowel de Koninklijke Nederlandse Munt als Mauquoy Token Company, beide onderdeel van Royal United Mint, hebben vandaag een eigen gereedschapsmakerij. "Het is echter niet de bedoeling om die productie naar Tools&Dies te verschuiven", weet Vincent Van Hecke, CEO van Royal United Mint.

"Het grootste deel van die fabricaten en gereedschappen blijven de Koninklijke Nederlandse Munt en Mauquoy zelf produceren. Het is vooral de bedoeling om de expertise en het vakmanschap van Tools&Dies te integreren in de groep en anderzijds Tools&Dies naar een volgend niveau te tillen door een moderne en efficiënte bedrijfsvoering."

"We doen deze overname met een duidelijk doel voor ogen", zegt CEO van Heylen Group Didier Clerx. "We geven Tools&Dies een nieuwe adem en gaan onder meer aanvullende activiteiten opstarten.

We zien bijvoorbeeld naast de huidige sectoren waarin Tools&Dies actief is ook bijkomende activiteiten in de muntensector. Zo willen we op termijn het bedrijf laten uitgroeien tot een betrouwbare toeleverancier van ook andere munthuizen in Europa.

Toch zal op termijn maar maximaal 20% van de productie van Tools&Dies zich toespitsen op de muntsector."

Het bedrijf telt vandaag ongeveer 20 medewerkers. "Met een duidelijke groeistrategie voor ogen zal dat aantal in de toekomst wellicht nog verder stijgen," vertelt Tim Thyssen, die samen met de technische bedrijfsleider Guy Vleugels het bedrijf verder gaat leiden.  Foto's: Heylen Group/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Tijdelijk gratis parkeren in Geel

Tijdelijk gratis parkeren in Geel
Geel 03.04.2020 - 16.31u

ACHL toont haar hart

ACHL toont haar hart
Herentals 03.04.2020 - 16.26u

Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open

 Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Turnhout regio 03.04.2020 - 16.13u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 03.04.2020 - 12.18u

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 03.04.2020 - 12.06u

Aanpak coronacrisis in stad Geel

Aanpak coronacrisis in stad Geel
Geel 02.04.2020 - 23.27u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto