Heylen Vastgoed uit Herentals wordt de volgende 3 jaar de hoofdsponsor van  HYC.

Voor Heylen Vastgoed is de lokale verankering in Herentals en de provincie een reden om zich aan de succesvolle club te binden.

Dat maakte de club - die meteen ook van naam verandert - zonet bekend. De nieuwe naam van de club wordt ‘Heylen Vastgoed HYC’ en de sponsoring van minstens 3 jaar gaat gepaard met een nieuw logo met daarin een sterke verwijzing naar het 50-jarig bestaan van de club in 2021.

De vastgoedexpert is zeer actief als sponsor in de sportwereld, waaronder de Antwerpse eersteklasser RAFC en basketbalclub Antwerp Giants.

Heylen Vastgoed sponsort vandaag meer dan 40 sportclubs in verschillende sporten in de provincie Antwerpen en zet nu zijn eerste stappen in het ijshockey.

De Herentalse ijshockey club HYC, die vorig jaar BeNeLeague-kampioen werd, start het seizoen als ‘Heylen Vastgoed HYC’. De logische stap voor beide partijen, zeker omdat Belgisch ijshockey-icoon Bjorn Steijlen vandaag als makelaar aan de slag is bij Heylen Vastgoed. 

“Sportsponsoring is voor ons één van de belangrijkste manieren om iets terug te doen voor de gemeenschap", weet Johan Heylen, zaakvoerder HeylenVastgoed. 'Veel mensen zijn op een of andere manier met een bepaalde sport of club verbonden. De samenwerking met zo’n topclub is een perfecte aanvulling op onze bestaande engagementen, dankzij de lokale verankering en de sterke samenhang in en rond de club.”

Perfecte samenwerking 

De ijshockeyploeg is volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zo is er naast de naamsverandering met verwijzing naar hun nieuwe hoofdsponsor Heylen Vastgoed ook sprake van een sportieve uitbouw van de ploeg met bijhorende nieuwe truitjes en een nieuw logo waarin ze verwijzen naar het 50-jarig bestaan van de Herentalse club in 2021. Bij de club zijn ze erg tevreden met een partner met Herentalse roots. 

“Heylen Vastgoed is bijzonder sportminded en kan ons de nodige zekerheid bieden de komende seizoenen", zegt Frank Van Reeth, voorzitter HYC.

"In de voorafgaande gesprekken werd meteen duidelijk dat we elkaar veel kunnen bijbrengen. Het eerste bewijs daarvan is ons nieuwe logo waar we samen hebben kunnen werken met hun marketingteam. Dat logo bevat een duidelijke link naar het 50-jarig bestaan van de club in 2021. Het gebruik van het originele logo met de typische boom maakt de cirkel helemaal rond.”

IJshockeyicoon

Dat niemand minder dan Bjorn Steijlen kantoorverantwoordelijke is van het Heylen Vastgoed-kantoor in Herentals maakt het plaatje compleet. Bjorn werd in 2008 uitgeroepen tot beste Belgische doelman van de eeuw in het ijshockey en sloot zijn carrière in 2014 af bij HYC na een loopbaan van meer dan 30 jaar in het ijshockey. Sinds 2018 is hij aan de slag bij Heylen Vastgoed als vastgoedmakelaar en verantwoordelijke van het Herentalse kantoor.

Vanavond gaat ook de nagelnieuwe HYC-website online. Op de foto : Bjorn Steijlen, Frank Van Reeth, Johan Heylen en Mitch Morgan / foto Kurt Tops / Nnieuws.