Heylen Warehouses, onderdeel van de industriële holding Heylen Group, stijgt in de ranking van commercieel vastgoedontwikkelaars in Nederland naar plaats 7. Daardoor is Heylen Warehouses in 2018 de grootste Belgische vastgoedontwikkelaar in Nederland.

In totaal ontwikkelde Heylen Warehouses in al die jaren meer dan 660.000 m2 aan gebouwen in Nederland, waarvan 360.000 m2 in 2018. Het bedrijf specialiseert zich in logistiek vastgoed voor grote internationale spelers in retail en e-commerce.

Heylen Warehouses neemt plaats 7 in op de PropertyNL Top-101, een jaarlijkse ranglijst voor ontwikkelaars van commercieel vastgoed (kantoren, winkels, bedrijfsruimtes, hotels en transformaties) die in november wordt gelanceerd door het toonaangevende magazine voor de Nederlandse vastgoedmarkt PropertyNL.

Daardoor is Heylen Warehouses in 2018 de grootste Belgische vastgoedontwikkelaar in Nederland. De resultaten zijn gebaseerd op de geschatte beleggingswaarde van projecten die in 2018 in opbouw waren of opgeleverd werden. De ranglijst werd gepubliceerd op 26 november 2018.

"De laatste 5 jaar kende Heylen Warehouses een vertienvoudiging van de omvang van haar activiteiten dankzij onze focus op kwalitatief hoogstaande gebouwen, onze creativiteit, technische kennis en onze lange termijn visie. We merken dat onze klanten vooral ook onze flexibiliteit en onze kennis van hun noden duidelijk kunnen appreciëren", verduidelijkt Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.

PropertyNL Top Ontwikkelaars 2018

COD/Borghese

MRP Development

VolkerWessels

Unibail-Rodamco-Westfield

Edge Technologies/OVG

DHG

Heylen Warehouses

Foolen & Reijs/Citypads

Klépierre

Provast

WDP

Prologis

Somerset Capital Partners

AM Real Estate Development

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling

(Auteurs: Daphne Boiten, Gabriëlle Klaver en Ronald de Blauw) - (Gepubliceerd in PropertyNL Magazine Nr. 11, november 2018.)

Heylen Warehouses zet in op mobiliteit, werkgelegenheid en architectuur

In Nederland kennen de grote logistieke campussen van Heylen Warehouses, zoals de T-Port campus in ontwikkeling in Almelo, regio Twente (zie foto's), een groot succes.

Heylen Warehouses was één van de pioniers die deze regio als toekomstige logistieke “hotspot” zag.
De logistieke campus is gelegen op enkele kilometers van de Nederlands-Duitse grens met een eigen afrit aan de snelweg A35/A1. Direct naast de site ligt een volledig opererende containerterminal aan het Twentekanaal met dagelijkse afvaarten naar o.a. de haven van Rotterdam.

Door toedoen van klanten als Bleckmann, Vtech Europe en Timberland kende deze containerterminal een explosieve groei met meer dan 5.000 containers in het afgelopen jaar.  Al deze investeringen hebben naar schatting al zo’n 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen opgeleverd.

De T-Port Logistic campus bevat 180.000 m2 modulaire en multifunctionele distributie- en kantoorruimtes. Op vlak van architectuur is dit een innovatief concept gezien de kantoorruimtes als ware huisjes op het dak van de logistieke ruimtes worden gebouwd (zie foto).

Daarnaast heeft Heylen Warehouses de afgelopen jaren heel wat verschillende projecten gerealiseerd in Nederland. Niet alleen in het oosten van Nederland werden mooie projecten gerealiseerd, maar ook in Venlo, Heerlen, Roosendaal en Etten-Leur kwamen logistieke hubs van de grond vanuit dezelfde visie: flexibiliteit, creativiteit, kwaliteit, duurzaamheid en vooral luisteren naar de noden van de markt. Nieuwe projecten zitten in de pipeline o.a. nabij Rotterdam met de ontwikkeling van SilkRoad 21, een logistieke campus die erop gericht is om de zijderoute terug op te starten zoals voorheen. In totaal gaat het dus om 660.000 m² ontwikkelde gebouwen en momenteel nog ruim 360.000 m² in de pipeline. 

Belgisch potentieel is groot

Het verschil in ontwikkelde vierkante meters tussen Nederland en België is groot. Toch gelooft Heylen Group ook sterk in het potentieel van België. “Nederland biedt vandaag voordelen qua administratieve snelheid, flexibiliteit en arbeidskosten, maar in België zijn de creativiteit en kennis sterk aanwezig”, verduidelijkt Wim Heylen, Executive Chairman van Heylen Group.

“Vandaag hebben we al 410.000 m2 ontwikkeld in België en we hopen dit sterk te kunnen uitbreiden. We werken hard aan de ontwikkeling van enkele mooie projecten in en rond de Haven van Gent. We hebben heel wat kennis vergaard in Nederland die we ook graag hier zouden verwezenlijken en tot realisaties brengen. Een mooi recent voorbeeld van een flexibele, moderne en creatieve campus, perfect gelegen op de oostelijke as van het Albertkanaal vanuit de Haven van Antwerpen, is Antwerp East Port in Grobbendonk.

Een logistieke hub van ongeveer 100.000 m² geconnecteerd met de E313 waar klanten zoals Bleckmann en Ceva een mooie thuis in vinden en meer dan 600 mensen tewerkstellen. Deze realisatie toont aan dat het potentieel in België groot is. We vragen enkel wat meer flexibiliteit en snelheid van de vergunningverlenende overheden”, benadrukt Wim Heylen.