Het was een fijne namiddag in de Hel van Hezewijk. Om 15u hadden onze meisjes al gevoetbald tegen Beersel en ze hadden hun wedstrijd gewonnen dus wat konden wij nu anders dan alleen te hopen dat onze eerste ploeg ons de eerste overwinning van het seizoen zou schenken.

Vorige week speelden we nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tongerlo die we helaas verloren. Maar met hernieuwde moed waren we met velen weer paraat om onze ploeg te zien schitteren. De wedstrijd ging gelijk op tot in de 11’ Tongerlo een gaatje vond in onze defensie. Een voorzet schot werd door onze keeper verkeerd beoordeeld en zo belandde de bal in de voet van Tongerlo  0-1. Het duurde nog tot na de drankpauze voor Hezewijk terug grip kreeg op de wedstrijd maar naarmate de minuten richting einde eerste helft tikten nam onze ploeg onder leiding van spilfiguren Tamble en De Busser het heft in handen. Ettelijke kansen werden vergaard maar helaas geen doelpunt. In de 40’ moest Van Orshaegen het veld verlaten omwille van een blessure. Hij werd vervangen door Vermeulen.

In de tweede helft was het al Hezewijk wat de klok sloeg. Onze ploeg speelde op sommige momenten prachtig voetbal. Hierdoor werden natuurlijk vele kansen gecreëerd en in de 56’ maakte De Busser K. op aangeven van De Busser Y. de welverdiende 1 – 1. We speelden voor de overwinning en die zat er meer dan dik in. Het einde van de wedstrijd kwam er aan en onze ploeg zette nog een tandje bij om de punten in Hezewijk te houden.  De wedstrijd werd ook iets bitsiger iets waar de supporters wel appreciatie voor hebben . Rond de 75’ dachten we te juichen voor de 2 – 1 maar die werd helaas afgekeurd voor buitenspel. In de 84’ dachten we dan via een hoekschop de overwinning op zak te hebben maar hier zag de scheidsrechter een duwfout  -die verder niemand in het hele stadion gezien heeft - en zo werd ook dit doelpunt afgekeurd.

Jammer genoeg heeft zaterdag enkel de scheidsrechter gewonnen die naar mijn mening iets te hard met zijn fluitje bezig was dan met de wedstrijd.

De belevenis van de supporters is goed. We zijn blij met het fris voetbal en de gecreëerde kansen. Nu nog de afwerking en we zijn helemaal klaar om te schitteren dit seizoen.

Weetje de 2 kapiteins pakten geel, inclusief de keeper van Tongerlo voor tijdtrekken.

Wij hopen op een leuke voetbalavond donderdag tegen Oud Turnhout.

In case I don’t see good afternoon good evening and goodnight.