Hardwerkende militairen, de toeschouwers die de opbouw van het parcours voor het criterium in Herentals gade slaan, weten er alles van. Het opstellen en afbreken van de nadarafsluiting langs het parcours gebeurt met een militaire precisie.

Het zijn ronduit indrukwekkende cijfers die het 29 Bn Logistiek elk jaar in het criterium voorlegt.

Hans Horemans: "We zetten 30 militairen in, 10 vrachtwagens en een heftruck. Elke camion heeft zijn juiste imput, hij moet op die plaats zijn om er voor te zorgen dat de militairen langs het parcours niet zonder nadars vallen."

De opbouw van het parcours start donderdagmorgen om 7u. Rond 10u willen de militairen de klus geklaard hebben."De eerste keer deden we er 5 tot 6 uur over. Nu nog amper 3 uur."

Het 29 Bn Logistiek pakt tijdens  de tweedaagse Herentals Fietst-Feest ook uit met het adventurepark op het kerkplein en de klimmuur op de Grote Markt.

Nieuw dit jaar is het mountainbikeparcours aan de kerk. Op een parcours van 300 meter met hindernissen kan iedereen vanaf 12 jaar zijn kunsten vertonen.

In de afwachtingswedstrijd voor het grote criterium rijden ook de Belgische militairen hun jaarlijkse wedstrijd. Dit jaar komt de tegenstand uit Nederland, Frankrijk en Ierland.