De organisatoren van Herentals-Fietst trekken dinsdag naar Pau voor de 2e rustdag in de Ronde van Frankrijk. Jurgen Van den Broeck moet in afwezigheid van Tom Boonen en Gilbert het nieuwe speerpunt worden van Herentals Fietst.

Na zijn val vorig jaar in de Ronde van Frankrijk moest Van den Broeck forfait geven voor Herentals Fietst.

Door zijn aanvalslust is de Morkhovenaar nog populairder geworden en heeft hij er alleen maar supporters bijgekregen. Andere aanvaller die in de Ronde van Frankrijk naam maakte is Dries Devenyns.

Van den Broeck brengt bijna zeker Jelle Vanendert en mogelijk Greipel mee. Al zulllen ze daar zeker diep voor in de geldbuidel moeten tasten.

Bart Wellens en de andere Fidea-renners zijn zo goed als certitudes. Jan Bakelants uit Olen en Nick Nuyens uit Bevel zijn eveneens publiekslievelingen.

Bij Herentals Fietst moeten ze dit jaar rekening houden met een aantal renners die niet kunnen meedoen omdat ze de Olympische wegrit in Londen rijden. Daarbij zitten Gilbert en Boonen.

De organisatoren nemen de wensen van de wielerliefhebbers mee in het achterhoofd. Ze hopen de wensen dinsdag in contracten te kunnen gieten en de volgende dagen de namen van deelnemers bekend te maken.

Foto archief/N.