De inrichters van het Na-Tourcriterium in Herentals vinden de aanwezigheid van de renners uit de Kempense regio zeer belangrijk. Het spreekt dan ook voor zich dat de overwinning van Nick Nuyens in de Ronde van Vlaanderen tot de verbeelding sprak.



"Nick Nuyens is een streekgenoot", vertelt Charles Van de Wouwer. "Dat betekent dat hij altijd op ons verlanglijstje staat. Maar na zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen kreeg hij een stipnotering.

Een streekgenoot die deze klassieker op zijn palmares heeft, mag in geen geval ontbreken op onze affiche. We weten dat Nick een boontje heeft voor ons evenement, omdat het een unieke kans is om de eigen supporters de kans te geven om hem nog eens in eigen streek te zien rijden."

De organisatie is dan ook heel blij dat Nick intussen formeel heeft toegezegd dat hij aan de start zal staan. "We zijn er van overtuigd dat Nick komt om te winnen", weet Charles Van de Wouwer.

"Hij wil zijn naam op onze toch wel indrukwekkende erelijst bijschrijven. Maar dat willen wel meer grote namen uit het peloton. Wij zijn er alvast zeker van dat de man uit Bevel zijn huid duur zal verkopen."

Met de komst van Nick Nuyens hoopt de organisatie op een zo mogelijk nog grotere opkomt van het publiek. "Wat ons betreft mag Bevel voor die avond helemaal leeglopen", grapt Charles Van de Wouwer. "Er zijn weinig excuses voor de supporters van Nick.

Want ons criterium is een gratis evenement waarop we de Kempenaars een onvergetelijke avond willen bezorgen."

De winnaar van Vlaanderens mooiste zal voor de wedstrijd op donderdag 28 juli worden voorgesteld aan het publiek tussen 18.30 en 19.10 uur. Daarna wordt hij in een open wagen rondgereden op het parcours om een welverdiend applaus te krijgen van de tienduizend wielerliefhebbers.

Omstreeks 22 uur weten we of het criterium wordt toegevoegd aan de erelijst van Nick Nuyens.

Foto CW /archief