Met Vincenzo Nibali voegt de organisatie van het Herentalse Na-tourcriterium alweer een topper toe aan het deelnemersveld. Op donderdag 28 juli staat Vincenzo Nibali aan de start in Herentals


"De wielerliefhebbers weten dat Nibali een absolute topper is", zegt Charles Van de Wouwer. "Nibali heeft al meerdere etappes in de Giro achter zijn naam staan. En vorig jaar won hij de Vuelta, De Ronde van Spanje. Dit jaar eindigde hij in een loodzware Giro op de 3e plaats. Hij was dit jaar achtste in Milaan - San Remo én Luik-Bastenaken-Luik."

Nibali rijdt dit jaar, net als vorig jaar niet mee in de Tour de France. Na een zware Giro mikt hij opnieuw op de Vuelta. "We zijn echt wel blij dat deze Italiaanse topper op onze affiche staat", onderstreept Charles Van de Wouwer. "Een winnaar' van één van de drie grootste rondes strikken, is écht niet evident. We zijn benieuwd of Nibali na Pozzato de tweede Italiaan op onze erelijst wordt."

De winnaar van de Vuelta zal voor de wedstrijd op donderdag 28 juli worden voorgesteld aan het publiek tussen 18.45 en 19.10 uur. Omstreeks 22 uur weten we of ons criterium voor de tweede keer een Italiaans renner mag bekronen.

Foto g.d.s. / archief