Op donderdag 31 juli vindt opnieuw de Herentalse fietst- en feest-2-daagse plaats: Herentals Fietst Feest. 'De bedrijvenkoers (AG Insurance Trophy) is nu al bijna volgeboekt', meldt Charles Van de Wouwer, voorzitter van HFF.   Aan de bedrijvenkoers kunnen maximaal 25 ploegen deelnemen, er zijn nu al 21 ploegen ingeschreven uit 14 Kempense bedrijven:

 

Een bedrijfsploeg telt 3 renners. Er zijn 3 manches waarbij telkens een renner van het bedrijf mee strijdt voor de overwinning. Na die 3 manches van vier rondjes over de kasseien in hartje Herentals rijdt de beste renner van elk bedrijf de finalekoers. Aan de deelname in de bedrijvenkoers zit ook een hospitalitypakket voor de deelnemers en een partner of supporter verbonden. De koers start en eindigt aan de VIP-tent, de netwerkplaats bij uitstek op HFF.   HFF bestaat dit jaar uit een extra event  : op 1 augustus wordt Herentals Duatlon een nieuw sportevent opgezet in samenwerking met Triatlonclub DCM – Heylen Vastgoed.

Het event is een recreatieve duatlon wedstrijd bestaande uit: 3,4 km lopen, 19,8 km fietsen, 2,9 km lopen, met start en finish ter hoogte van de parking bibliotheek aan de Herenthoutseweg/Vest  Herentals.