Het is nog even wachten op het programma van Herentals Fietst Feest dat op 1 en 2 augustus plaatsheeft. Eén ding staat nu al vast: de duatlon op vrijdag is door het HFF-bestuur geannuleerd.  Wielrennen en lopen vormen al jaren de rode draad van het zomerfeest op en rond de Grote Markt in Herentals.

Met de organisatie van een duatlon kwam daar een aantal jaar terug de combinatie van beide sporten nog eens bij. Herentals Fietst Feest werkte daarvoor samen met Technicel-Heylen Vastgoed Triatlonteam en maakte het nieuws gisteren bekend via de sociale media.

Het onderdeel sneuvelt door organisatorische redenen. "Bij de evaluatie van editie 2018 is vastgesteld dat we enerzijds financieel stevig in het rood zaten en we het anderzijds ook logistiek steeds moeilijker kregen om onze evenementen op poten te zetten", zegt de persverantwoordelijke van Herentals Fietst Feest Bart Timperman.

"Dat wil zeggen: minder vrijwilligers, strengere normen qua veiligheid, complexere organisatie.  Daarom hebben we gekeken waar we, zonder aan de ziel van ons event te raken, kosten konden schrappen en mankracht gerichter inzetten. De duatlon was een element waarvan wij zagen dat het ons toch wel wat geld kostte én ook extra mankracht eiste die we elders nodig hadden.

We hebben met de mensen van het duatlonteam nog gezocht naar een tussenoplossing met meer inbreng van middelen en mankracht, maar dat was niet haalbaar." (pb-cvdw) Nnieuws / duatlon 2018 archief.