Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hidrodoe : 922 deelnemers verbreken simultaan wereldrecord kraantjeswater drinken

Hidrodoe
Hidrodoe wereldrecord kraantjeswater

Hidrodoe wereldrecord kraantjeswater

Zaterdagavond om 18u gingen op de Grote Markt de klokken luiden voor het 20 jarig bestaan van Hidrodoe. 2 decennia geleden heeft drinkwatermaatschappij Pidpa aan Haanheuvel dit origineel water-doe-centrum opgericht.
 
De educatieve uitdaging had maar liefst 922 Netelanders naar de Grote Markt gelokt om het belang van proper water te steunen.
 
Dat er een wereldrecord gevestigd zou worden was vooraf ingepland.  Het was immers nog nooit eerder geregistreerd door The International World Records Organisation.
 
De International World Records Organisation, ook wel IWRO genoemd, is een in Geneve (Zwitserland) gevestigde organisatie die zich bezig houdt met het beoordelen, registreren en certificeren van Wereldrecords, Continent records en Nationale records.
 
Wat nog belangrijker is : Hidrodoe wil het planeetrecord vasthouden. 4 ever.
 
Een fiere Hilde De Laet, manager van Hidrodoe : 'We willen het record graag op onze naam houden en nog de 922 nog verbeteren, dus volgende jaar opnieuw testen.  Dank aan alle deelnemers!'

Aan de mega-tapwagen van Pidpa vonden de bekers gevuld met Pidpa-water snel een dorstige mond. De officials van The International World Records Organisation telden het aantal zoals het hoort : nauwkeurig. Certificeringskosten van de IWRO : de basiskosten voor het certificeren van een record bedragen €1.250.

Populaire FC Kampioenen-acteur Herman Verbruggen (Marcske), promotor van het Pidpa-kraanwater drinken, was ook zeer fier en happy.  'Zo'n recordpoging is een beetje een stap in het duister.  Het was de vraag hoe het Kempense publiek op zo’n oproep zou reageren. Een schot in de roos, jawel!  Kraanwater is niet alleen lekker, maar het is ook nog gezond.'

Voor de opening van het toeristisch seizoen kon je vandaag voor extra animatie ook traditioneel aan de Toeristentoren en De Waterral Spaans Hof terecht.  Een geslaagde dag voor heel Neteland.

Foto's Alex Leys / NNieuws.
Hidrodoe wereldrecord kraantjeswater

Hidrodoe wereldrecord kraantjeswater

Hidrodoe wereldrecord kraantjeswater - controle door The International World Records Organisation

Hidrodoe wereldrecord kraantjeswater - controle door The International World Records Organisation

Haanheuvel 7, Herentals, België

Hidrodoe

Deel dit artikel