Het waterdoecentrum Hidrodoe van Pidpa aan Haanheuvel Herentals heeft woensdagavond de Toerisme Vlaanderen Award voor het beste familievriendelijke toeristische product in de wacht gesleept. Het gaf daarmee het Historium in Brugge en het Station Racour in Landen het nakijken.

Hidrodoe mag nu 2 jaar lang pronken met deze titel.

Het waterpark op Haanheuvel richt zich heel specifiek op gezinnen door hen via heel toegankelijk, maar vaak spectaculaire experimenten met de verschillende facetten van water in al zijn vormen in contact te brengen.

"Het moet voor iedere leeftijd superplezant zijn, zowel voor de kinderen als de ouders en grootouders", schetst Hilde De Laet van Hidrodoe. "Voor ons staan de kinderen wel op de eerste plaats, zodat we hen overal bij willen betrekken. We hebben voor hen zelfs aparte toiletten en een eigen kinderbalie, terwijl we ruimtes als de cafetaria zo gezellig mogelijk maken voor gezinnen."

"We houden zelfs heel erg van luidruchtige kinderen, want dat zijn enthousiaste kinderen. Families gaan hier met de glimlach buiten, dat wil je als toeristische attractie toch precies bereiken?" (rr)