In 2018 viert Hidrodoe niet alleen haar 15-jarig bestaan, maar ook de nominatie voor de Belgische Energie-en Milieuprijs in de categorie 'Sustainable Education'.

Deze prijs beloont het sensibiliseren, het doorgeven van informatie, het onderwijzen en de acties op het vlak van milieubescherming, energie-en/of natuurlijke hulpbronnenbesparing en duurzame ontwikkeling.

Voor Hidrodoe is deze nominatie opnieuw een mooie opsteker na het winnen van de award 'beste familievriendelijk toeristisch product' van Toerisme Vlaanderen vorig jaar.

"Dit jaar ligt de focus op het duurzaam karakter van Hidrodoe", zegt coördinator Alain T' Syen. "De missie van Hidrodoe is immers de waarde van water als spelend overbrengen aan al onze bezoekers.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Hidrodoe omdat we graag meewerken aan een schonere planeet. En dat niet alleen op het vlak van energie en milieu maar ook op sociaal vlak en wat betreft toegankelijkheid. Allemaal punten waar we sterk op werken."

Het ganse Hidrodoe-team is vereerd met de nominatie. "We willen graag ons steentje bijdragen en een meerwaarde bieden. Deze nominatie is een mooi vervolg op de award voor beste familievriendelijk product van Toerisme Vlaanderen.

Toen waren we ook bijzonder trots omdat gastvrijheid en een persoonlijke aanpak onze troeven zijn en ze met deze award werden bekroond. En uiteraard zijn we enorm fier op de nominatie voor de 'sustainable education award'."

Hidrodoe is een belevingscentrum waar je alles ontdekt over water met meer dan 150 experimenten. Hidrodoe is gelegen in Herentals. Het is een project van watermaatschappij Pidpa.

Op 7 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.