Hidrodoe, het waterdoecentrum in Herentals bestaat in 2023 twintig jaar. Heel wat gezinnen en scholen bezochten ondertussen de wereld van water. Maar ook in het buitenland wordt Hidrodoe opgemerkt.

Hands on! International Association of Children in Museums maakte deze week de shortlist bekend voor hun jaarlijkse Children in Museums Award.

Hidrodoe staat samen op de shortlist met het Hans Christian Andersen Huis in Denemarken, het Kindermuseum in Zwitserland, Anoha in Duitsland, de National Gallery in Slovenië en het Leeds Museums en Galleries in het Verenigd Koninkrijk. Hidrodoe is de enige genomineerde uit België.

Manager Hilde De Laet: “We duimen en dromen dat we tot winnaar gekroond worden. Dat zou een mooie beloning zijn voor bijna 20 jaar hard werken om kinderen een leuke en betekenisvolle beleving te bieden.

En om ze te leren water te koesteren en te beschermen. Of we nu winnen of niet, we zijn heel erg trots en dolgelukkig met deze nominatie en waardering van de internationale jury.”

Hidrodoe krijgt binnenkort bezoek van de internationale jury van Hands On!.  De juryleden kijken uit naar creatieve en innovatieve tentoonstellingen en programma’s voor kinderen tot 14 jaar. Na een geheime meeting wordt de winnaar bekendgemaakt in de loop van dit jaar.

Hidrodoe is deze zomer elke dag geopend van 9u30 tot 17u00. In juli en augustus kan je dit jaar de weg verliezen én vinden in een groot doolhof. Onderweg kom je heel wat leuke opdrachten tegen, over water natuurlijk

Tickets koop je best vooraf via www.hidrodoe.be/koop-je-ticket.