Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hidrodoe waterbelevingscentrum van Pidpa bestaat 20 jaar

Hidrodoe

Hidrodoe startte als een idee rond watereducatie voor scholen, ondertussen is dit uitgegroeid tot een waterbelevingscentrum voor jong en oud, waar ondertussen meer dan 800.000 bezoekers water konden beleven en ervaren.

“Het thema water is actueel, meer dan ooit.  Als integraal waterbedrijf wil Pidpa iedereen sensibiliseren rond het belang en de waarde van water. Dat doen wij via Hidrodoe”, zegt Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa.

“In Hidrodoe kan iedereen op een unieke en interactieve manier ontdekken waar Pidpa zich elke dag voor inzet: zuiver drinkwater beschikbaar stellen voor iedereen, een kwaliteitsvol rioleringsbeheer en een uitgebreid aanbod aan waterdiensten, dit alles in het kader van een duurzaam waterbeheer.”  Mireille Colson, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, bevoegd voor toerisme, erkent Hidrodoe als belangrijke toeristische trekpleister in de regio: “Al 20 jaar kunnen bezoekers hier terecht. Daarom ook dat Toerisme Kempen Hidrodoe een bijzondere plaats zal geven in de ketting van initiatieven onder de noemer Kleine Netemomentjes.

Deze Kleine Netemomentjes worden kleine gelukjes met de Kleine Nete als blauwe draad doorheen elf gemeenten. Daar worden initiatieven gelanceerd die de troeven van de Kempen in de verf zetten en vakantiegangers de regio volop laten beleven – en daar hoort Hidrodoe bij!.”

Twintig jaar Hidrodoe, twintig jaar watereducatie, dat vraagt om iets heel speciaal, dachten ze bij Pidpa. Om dat te vieren, stunten ze met een wereldrecordpoging kraanwater drinken. “We willen met zo veel mogelijk mensen op hetzelfde moment kraanwater drinken. Kraanwater is lekker, gezond én milieuvriendelijk. Daarom klinken we met iedereen samen op onze 20e verjaardag met een glaasje Pidpa-kraanwater”, zo stelt Eddy Troosters, CEO van Pidpa.

“Op zaterdag 6 mei, om 18u wordt iedereen die wil deelnemen aan de wereldrecordpoging verwacht op de Grote Markt van Herentals voor deze wereldrecordpoging. Stad Herentals organiseert die dag de opening van het toeristisch seizoen en de aftrap van Hartslag, een kunstenfestival voor kinderen.”

Hidrodoe kijkt vol enthousiasme uit naar de toekomst. Als uniek belevingscentrum over water wil Hidrodoe nog meer mensen bereiken en inspireren.

De Watermaker kreeg net een gloednieuwe interactieve ruimte en er werd een VR-beleving over de diepzee geopend. In 2024 worden grote werken aan de Blauwe Watertuin gepland, die dan nog verfrissender wordt."

Alle info over de wereldrecordpoging https://www.hidrodoe.be/wereldrecordkraanwater

Op de foto v.l.n.r. Hilde De Laet, manager Hidrodoe – Mieke Van den Brande, voorzitter Pidpa – Spetter, mascotte Hidrodoe – Herman Verbruggen, peter kraanwater – Eddy Troosters, CEO Pidpa en Mireille Colson, provincie Antwerpen.

URL
Hidrodoe

Deel dit artikel