Morgenmiddag worden de Rode Duivels in Brussel gehuldigd. De koning en de koningin ontvangen hen op het Kasteel in Laken. Nadien begroeten de spelers hun fans op de Grote Markt in Brussel.

Paleis

Kort na de middag, om half één, ontvangen de koning en de koningin de Rode Duivels op het Kasteel van Laken. De vorsten geven een receptie aan de spelers, en zullen ook buiten poseren voor een groepsfoto. De ontvangst gaat door in Laken, niet op het paleis in Brussel zoals in 1986.

Open bus

Later in de namiddag, vanaf 14u, rijden de spelers in een open bus vanaf de Kunstberg via de Putterij, de Duquesnoystraat, het Sint-Jansplein, de Lombardstraat en de Stoofstraat naar de Grote Markt van Brussel. Dat traject wordt verkeersvrij gemaakt. Supporters kunnen op die route de spelers zien. Een team van de Brusselse politie begeleidt de bus.

Stadhuis

Vanaf 15u zijn de voetballers op het stadhuis van Brussel. Van op het balkon zullen ze hun fans begroeten. Wie er bij wil zijn, komt best vroeg genoeg. Alle straten naar de markt worden afgesloten.

Wie erop wil, wordt gecontroleerd. Grote tassen en voorwerpen die iemand kunnen verwonden, zoals glazen flessen, zijn verboden.

Als de markt vol staat - er kunnen zo'n 9.000 mensen op - wordt het plein afgesloten.

Supporters die te laat zijn, kunnen de feestelijkheden volgen op twee grote schermen in de buurt van de Grote Markt. Er zal een scherm op het Albertinaplein staan, en één aan de Beurs.

Alles LIVE te volgen op één vanaf 12u. (VRTNWS)

Straks meer met foto's.