Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HIK CVO : 'Parlementslid Schryvers ondergedompeld in levenslang leren'

HIK CVO

Gisteren bezocht parlementslid Katrien Schryvers het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK Mol in het kader van een levenslangleren (LLL) stage. Speciale aandacht ging naar de zorgsector en de kwalificatie van kinderbegeleiders en zorgkundigen.

CVO HIK blijft bouwen aan kwalitatieve opleidingen.

Tijdens deze LLL-dag liep parlementslid Katrien Schryvers een dag mee op de werk- en opleidingsvloer van het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK: “Op de Levenslang Leren-stage bij CVO HIK in Mol heb ik mogen kennismaken met een heel gemotiveerd team. Ik ben onder de indruk van hoe mensen via leertrajecten in het volwassenonderwijs worden toegeleid naar onder meer jobs in de zorgsector of als kinderbegeleider in de kinderopvang.”

De werking van een CVO vandaag en onderwijsvernieuwing kwamen aan bod, blended learning, trajectbegeleiding en werkplekleren werden uitgelicht door de bijdrage van HIK-collega's Nathalie Van Gossum, Elke Vanderhoydonck, Marina Laeremans en An Klingels.

Extra aandacht ging naar de noden in de zorgsector en de rol die Centra voor volwassenenonderwijs opnemen in het kwalificeren van kinderbegeleiders en zorgkundigen en wat we hierin in de toekomst nog samen zouden kunnen ondernemen.

“HIK blijft bouwen aan kwalitatieve opleidingen en we zijn benieuwd naar de wegen die we hierin nog samen zullen leggen,”, aldus Katty Van Camp (Algemeen Directeur CVO HIK).

HIK CVO

HIK CVO

HIK CVO

Deel dit artikel